OTKAZALE KOČNICE

Video: Pokušao zadiviti dečka od kćeri klasičnom Corvette Stingray, ali nije dobro završilo!

Dok se muškarac vozio niz prilazni put, pokušao je pritisnuti kočnicu no papučica je "propala" u pod
Corvette sudar
 Youtube screenshot

Vlasnik kultne Corvette Stingray iz 1966. imao je priliku otkriti što može poći po zlu ako svoj klasik ne vozite dovoljno često kako bi bili sigurni da je na autu sve ispravno već ga držite u garaži.

Video nemilog događaja vlasnik je dobio tek nedavno i objavio ga na YouTubeu kanalu premda se incident dogodio još u travnju.

Kako je opisao sam vlasnik, Corvette je po prvi put nakon šest mjeseci stajanja u podrumskoj garaži izvukao na svjetlo dana kako bi ga pokazao dečku svoje kćeri.

Kada je stigao na asfalt ispred kuće nastavio je voziti strmim prilazom i tada su stvari krenule na loše. Dok se vozio niz prilazni put, pokušao je pritisnuti kočnicu no papučica je "propala" u pod.

Potom je pokušao povući "ručnu" kočnicu kako bi usporio automobil no ni to nije uspjelo. Ostavši bez načina da zaustavi automobil, vozač kaže da je imao tri mogućnosti kamo usmjeriti Corvette Stingray koja je otkazala poslušnost.

Jedna od mogućnosti bila je skretanje ulijevo i udaranje u Nissan 350Z ili Dodge Challenger koji su također bili parkirani na prilazu.

Drugi je bio voziti ravno kroz bijelu ogradu imanja, ali to bi značilo da je automobil mogao završiti u jezeru.. Treća opcija, i ona koju je odabrao, bila je skretanje udesno i udaranje u dio ograde i jedan od zidova njegove kuće.

Na snimci se vidi kako je Corvette pretrpjela prilično ozbiljnu štetu u prednjem lijevom kraju. No, čini se da je čovjek prilično dobro shvatio stvari i nije se previše uznemirio jer je minimalizirao štetu - barem ne na videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:25