AUTOMOBILSKI GLAMUR

Video: ovo su najljepši automobili ovogodišnjeg izdanja Concorso d‘Eleganza Villa d‘Este

Ovogodišnji događaj opet je privukao nevjerojatne automobile iz povijesti ali i neke nikad ranije viđene nove modele

Alpine Alpenglow Hy4 concept

 YouTube Screenshot

Jedan od najglamuroznijih automobilskih događaja godine održao se tijekom prošlog vikenda u Villi d‘Este na jezeru Como u Italiji. Riječ je o tradicionalnom Concorso d‘Eleganza Villa d‘Este na kojem se svake godine okupljaju neki od najboljih i najljepših automobila na planetu.

Ovogodišnji događaj privukao je nevjerojatne automobile iz povijesti ali i neke nikad viđene nove modele. Jedan od vrhunaca događaja bio je potpuno funkcionalni koncept Alpine Alpenglow Hy4, koji je ovdje imao svoju svjetsku premijeru. Automobil je bio prikazan i na nedavnoj utrci 6 sati Spa-Francorchampsa, ali zbog problema s elektronikom još nije bio u voznom stanju. Na Concorso d‘Eleganza Alpenglow je dobro radio. Opremljen je 2,0-litrenim četverocilindričnim turbo motorom koji radi na vodik. I dok na papiru ovaj motor ne zvuči baš egzotično, pred uživo je zvučao izvrsno.

image

Alpine HY4

Alpine Media

Mnoštvo drugih nevjerojatnih automobila privuklo je pažnju tijekom vikenda. Među njima je bio i jedan McLaren F1, te jedan od samo deset Lotus Type 66 trkaćih automobila. Prošle je godine Lotus Advanced Performance predstavio automobil kao modernu interpretaciju klasičnog Can-Am trkaćeg automobila. Opremljen je V8 motorom koji isporučuje 830 KS pri 8800 o/min i zvuči izuzetno dobro. Christian von Koenigsegg također je bio prisutan i vozio je CC850.

Alfa je na događaj dovezla limitirano izdanje 33 Stradale koji je na događaju je osvojio nagradu najbolji novi dizajn. Ostale istaknute automobile možete pogledati u videu YouTubera NM2255, a među njima su Lamborghini Diablo GT, Pininfarina Pura Vision Concept, RUF CTR Yellowbird, Bugatti Type 35 iz 1928. godine, Aston Martin DB4 GT Zagato iz 1960. i novi BMW Concept Skytop.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 18:21