TUNING

Tolman predstavio uzbudljivi restomod jednog od najboljih hot hatcheva ikada, Peugeota 205 GTI

Jedna od najznačajnijih nadogradnji je modificirani 1,9-litreni 16V 4-cilindraš koji nakon dorade postiže 200 KS

Tolman Peugeot 205 GTI

 Tolman Engineering

Peugeot 205 GTI naširoko se smatra jednim od najboljih hot hatcheva ikad proizvedenih, a britanski stručnjači iz Tolman Engineeringa upravo su predstavio svoju prvu reimaginaciju kultnog kompakta koju su naručili kupci.

image

Tolman Peugeot 205 GTI

Tolman Engineering

Jednostavno poznata kao Tolman Edition, ova ultimativna verzija Peugeota 205 GTI oživljena je u tvrtkinoj radionici u Warwickshireu. Započela je život kao gola metalna školjka koja dobiva zaštitu od korozije, kamenčića i keramičku zaštitu prije nego što je Tolman počeo raditi na poboljšanju svakog drugog aspekta automobila.

image

Tolman Peugeot 205 GTI

Tolman Engineering

Jedna od najznačajnijih nadogradnji je modificirani 1,9-litreni 16V 4-cilindraš, s aluminijskim blokovima i novim bregastim osovinama, što znači da je motor sada sposoban za preko 200 KS. Tolman je također ugradio Motecov ECU i ispuh od nehrđajućeg čelika. Quaife ATB diferencijal pomaže u realizaciji ove snage.

image

Tolman Peugeot 205 GTI

Tolman Engineering

Tolman Engineering također je radio na mjenjaču, opremivši ga nadograđenim polugama mjenjača što rezultira pozitivnijim i glatkijim promjenama stupnjeva prijenosa. Tvrtka je zatim usmjerila pozornost na šasiju Peugeota, ugradivši Bilstein amortizere, novi stražnji stabilizator, podesive donje poluge, poboljšani servo upravljač i opcijski veliki paket kočnica s AP Racing čeljustima.

image

Tolman Peugeot 205 GTI

Tolman Engineering

U kabini Tolmana 205 GTI nalazi se opcijski Motec LCD zaslon na kontrolnoj ploči, potpuno presvučena sjedala, novi tepisi, Alcantara volan, Blaupunkt audio sustav s diskretnim subwooferom i Bluetooth. Vlasnik ovog prvog primjerka također ga je opremio sigurnosnim sustavom koji uključuje daljinsko centralno zaključavanje, integrirani alarm, sustav praćenja i upravljanje putem pametnog telefona.

image

Tolman Peugeot 205 GTI

Tolman Engineering

“Glavni dojam onih koji su iskusili naš razvojni automobil bile su emocije koje je izazvao,” rekao je Chris Tolman u izjavi. “Vozači su izašli iz automobila nasmiješeni, ponovno probudivši onaj osjećaj koji je tako teško pronaći kada vozite današnje sportske automobile na cesti. U 80-ima i 90-ima, za mene i siguran sam za mnoge druge, 205 GTI bio je prvi susret s automobilom visokih s performansi."

image

Tolman Peugeot 205 GTI

Tolman Engineering

"Željeli smo ponovno stvoriti taj osjećaj sjedinjenosti s cestom, automobil u koji jednostavno možete uskočiti i jednostavno uživati ​​u snažnoj vožnji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:53