NIJE ŠALA

Teško je za povjerovati, no ovo je najčudniji BMW M3 kojeg ste ikada vidjeli

Ovaj jedinstveni M3 se prodaje u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Neobična kreacija spaja dva kultna sportska automobila

BMW M3 Ford Mustang

 Cars.co. za

Gledano izdaleka, ovaj bi se automobil mogao činiti kao dobro održavan, gotovo originalni Ford Mustang iz 1960-ih. Proporcije su prilično savršene, može se pohvaliti svim klasičnim dijelovima karoserije koje su Mustange ove ere činile tako posebnima, a čak i unutrašnjost mu izgleda nevjerojatno autentično. Međutim, unatoč izgledu sličnom Mustangu, ovo uopće nije Ford već zapravo BMW M3 generacije E92.

image

BMW M3 Ford Mustang

Cars.co. za

Ovaj jedinstveni M3 sada se prodaje u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Neobična kreacija spaja dva kultna sportska automobila sa stražnjim pogonom. Nemamo pojma zašto je karoserija BMW-a uklonjena i zamijenjena školjkom klasičnog Mustanga, ali moramo zaista čestitati onome tko je napravio automobil, jer se čini da je obavio izvrstan posao.

image

BMW M3 Ford Mustang

Cars.co. za

Ispod kože, ovo je standardni E92 M3 Coupe. To znači da ima 4,0-litreni atmosferski V8 marke koji pokreće stražnje kotače putem ručnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa. Kao jedina generacija M3 koja je ikada imala V8, E92 ima posebno mjesto u srcima mnogih ljubitelja brzine i proizvodi istinski zarazni zvuk.

image

BMW M3 Ford Mustang

Cars.co. za

Karoserija je vjerna rekreacija klasičnog Forda Mustanga GT500. Jarko plava boja ističe automobil, a tu je i set lijepih srebrnih kotača. Automobil je stavljen na prodaju putem Cars.co.za i iako nema riječi o materijalu od kojeg je napravljena nova karoserija, ima sve iste zavodljive oblike, obline i nabore kao originalni Mustang.

image

BMW M3 Ford Mustang

Cars.co. za

Puno je posla obavljeno i unutar kabine. Upravljačka ploča izrađena po mjeri, novi mjerači i retro trokraki upravljač s drvenim rubom pojačavaju osjećaj originalnog Mustanga. Ipak, tragovi M3 su ostali u vidu elemenata poput komandi klime i konzole između sjedala iz BMW-a.

image

BMW M3 Ford Mustang

Cars.co. za

U oglasu je navedeno da je automobil prešao samo 3745 km. Međutim, nejasno je li to ukupna kilometraža ili koliko je auto prešao od pretvorbe u "Mustanga". Bez obzira na to, tražena cijena je 1.399.950 južnoafričkih randa ili oko 73.500 eura. Uz ovu cijenu automobil se čini kao vrlo skupi način za privlačenje pozornosti jer realno nema nikakvu kolekcionarsku vrijednost niti izglede da postane klasik. Štoviše, za manju cijenu kupac lako može dobiti i originalni Mustang iz tog doba, a za još manje novca i pravi M3 Coupe E92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:14