TUNING

Snažan poput uragana: Jedna od najzapaženijih kreacija na SEMA-i bio je BMW M3 e30 V10 Renner

Konkretna "Kockica" je izvorno izašla iz tvornice s atmosferskim 2.3 4-cilindričnim M motorom

Renner Projekt 3

 Renner

Kao svake godine i ovogodišnje izdanje festivala tuninga i "aftermarket" dodatne opreme SEMA Show u Las Vegasu, bio je ispunjen vrtoglavim nizom ludih kreacija.

U toj masi najrazličitijih prerada puno pažnje posjetitelja privukao je srebrni BMW M3 e30 u režiji tuning kuće Renner. Njihov "Projekt 3" daleko je od standardnog E30, a ističe se svojim pogonom.

Konkretna "Kockica" je izvorno izašla iz tvornice s atmosferskim 2,3-litrenim 4-cilindričnim M motorom, a Renner je uspio u nju ubaciti poznati 5,0-litreni atmosferac V10 iz E60 M5.

Kao da to nije bilo dovoljno, Renner je sveobuhvatno modificirao V10 pa sada isporučuje 625 KS. Usto, VANOS sustav varijabilnog upravljanja ventilima je uklonjen i motor sada ispušta više grlenog zvuka u donjem rasponu broja okretaja nego inače.

Renner je radio i na estetici: novi usisnici zraka izvedeni su od karbonskih vlakana, a posebni su i veliki alu naplaci izvedeni u stilu diska s ručno oslikanim plavim detaljima, a na koje su postavljenje Yokohama gume.

Kao s najboljim restomod modelima, Renner nije štedio na razini kvalitete prerade i upotrebljenih materijala ove Serije 3, a to je uključivalo njegovo rasklapanje do golog metala i osiguravanje da sve ostane netaknuto kao što je bilo kad je prvi put napravljen. Rennerov Projekt 3 je na prodaju i stoji 350.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:21