EKSKLUZIVA

Samo šest u planu: Nikad ne biste pogodili da je ovaj automobil zapravo prerađena Mazda MX-5

Grand Albaycín baziran je na Miati i od prošle godine postoji u izdanju s mekim krovom, ali novo izdanje povećava ekskluzivnost

2023. Hurtan Grand Albaycin

 Hurtan

Španjolski proizvođač karoserija Hurtan prepravlja automobile od 1992. i sada je proslavio svoju 30. godišnjicu s otmjenom Mazdom MX-5. Grand Albaycín baziran je na Miati i od prošle godine postoji u izdanju s mekim krovom, ali ovo novo posebno izdanje povećava ekskluzivnost. U planu je samo šest primjeraka, svi s retro dizajnom po uzoru na sportske automobile iz 1950-ih i 1960-ih.

image

2023. Hurtan Grand Albaycin

Hurtan

Kupci će moći birati između tri vanjske boje - Lead Grey, Cherry Red i Midnight Blue i dvije završne obrade interijera. Fotografije prikazuju sportski roadster s ručno sklopivim platnenim krovom i električnim tvrdim krovom. Hurtan namjerava prodavati potpuno prilagođene roadstere MX-5 s izborom između šesterostupanjskog ručnog i automatskog mjenjača.

image

2023. Hurtan Grand Albaycin

Hurtan

Bez da vidite unutrašnjost, teško biste shvatili da je "ispod kože" zapravo riječ o MX-5. Kao što smo naveli, automobil nalikuje britanskom roadsteru iz šezdesetih, što i nije takvo svetogrđe kao što se može učiniti, budući da je originalna Miata NA oblikovana prema britanskim roadsterima nakon Drugog svjetskog rata.

image

2023. Hurtan Grand Albaycin

Hurtan

Ipak, rekli bismo da su četverostruki ispušni vrhovi pretjerani s obzirom na to da Grand Albaycín zadržava atmosferske 1,5 i 2,0-litrene motore od 132 odnosno 184 KS. No dok vanjski izgled predstavlja stečeni ukus, nema sumnje da je kabina daleko luksuznija od onoga što ćete pronaći u standardnom MX-5.

image

2023. Hurtan Grand Albaycin

Hurtan

Hurtan ne modificira samo Miatu, već ima i Authora, koji služi kao prerađeni Chrysler PT Cruiser, zajedno s Route 44, gomoljastim Fiat Ducatom retro izgleda. Proizvođač karoserija sa sjedištem u Granadi također prodaje Vintage, Jeep Wrangler s preobrazbom inspiriranom 1930-ima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:20