LEGENDARNI MODEL

Rijetka prilika: Prodaje se mitska ‘Lagos plava‘ Lancia Delta EVO II, evo i očekivane cijene

Ne treba posebno naglašavati kako će se svaki uložen novčić u ovu kupnju pretvoriti u jako dobru investiciju
Lancia Delta
 RM Sotheby‘s

Malo je automobila koji su zaslužili veće poštovanje po pitanju sportskih uspjeha od kultne Lancije Delte HF Integrale, posebno u jednoj od posljednjih cestovnih varijanti EVO II s 215 KS i 314 Nm, upravljačem Momo i Recaro sjedalima.

image
Lancia Delta
RM Sotheby‘s

Ako je pritom takva "Integralka" lakirana u Lagos plavu metalik boju (ukupno 215 primjeraka) poput ove s fotografija tada je riječ o pravom "zgoditku".

image
Lancia Delta
RM Sotheby‘s

Konkretni primjerak koji će se naći na aukciji 22. siječnja u Arizoni tvorničku je traku napustio 27. travnja 1994. godine, prodan je prvom kupcu 21. travnja 1995. u Njemačku te ga je nakon nekoliko godina kupio kupac iz Italije. Prije tri godine automobil je napustio stari kontinent i stigao kupcu u Sjedinjene Države.

image
Lancia Delta
RM Sotheby‘s

Dakle uz poznatu povijest i malu originalnu kilometražu (39.000), uz auto dolaze dva ključa, servisna dokumentacija, te serijski komplet alata s rezervnom gumom i dizalicom.U kabini prevladavaju "krem" tonovi, a naglašava se i da automobil ima originalan klima uređaj koji radi.

image
Lancia Delta
RM Sotheby‘s

RM Sotheby's procjenjuje da bi ova legenda mogla postići cijenu između 90.000 i 110.000 dolara, ako ne i više, jer na golemom američkom tržištu klasika i modernih klasika kakvi se kao novi nisu izvozili u SAD, zasigurno postoje i brojni štovatelji "Deltone" koji bi platiti i više za jednu plavu "Lagosicu". Naravno da ne treba posebno naglašavati kako će se svaki uložen novčić za ovu kupnju pretvoriti u jako dobru investiciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:25