krš i lom

Reli skupocjenih jurilica krenuo loše: Čak tri Ferrarija neslavno završila već prvog dana

Nekoliko prisutnih snimilo je prizore dok su tri različita Ferrarija jedan za drugim ispadala iz relija

Instagram screenshot

 Instagram screenshot

Sudjelovati u automobilskom reliju zbilja zvuči uzbudljivo. Tako je i bilo tog lipanjskog jutra kada su vozači sjeli u veličanstvene automobile i pokrenuli motore koji su zapjevali poput slavuja. Tada je 125 Ferrarija krenulo put Verone, a onda... No idemo prvo kratko objasniti o čemu se radi.

Iza imena Cavalcade Venice Tour stoji ideja je da se hrpa entuzijasta i zaljubljenika u Ferrarije okupi na jednom mjestu, čitaj Veneciji, i odvozi rutu dugačku 1220 km kroz Cortinu d‘Ampezzo, do Bassano del Grappe, prema Veroni i završe blizu Roviga. Cijela priča sudionike košta 42.700 eura ili oko 46.000 dolara (isključujući samoizazvane štete).

Sve to zvuči lijepo i krasno, no ove godine već je prvog dana mnogo toga pošlo po zlu. Naime, 30. lipnja zabilježen jedan kvar u vidu požara, a dva su Ferrarija iz prelijepih linija dizajna pretvoreni u hrpu lima. Utrka je otvorena samo za moderne Ferrarije poput 296 GTB, LaFerrari i 812 Superfast.

Nekoliko prisutnih snimilo je prizore dok su tri različita Ferrarija jedan za drugim ispadala iz relija. Najupečatljiviji je bio prizor zapaljenog 296 GTB koji je gorio dok je svjedok događaja snimio notornu nesreću. Nejasno je što je dovelo do požara, ali nedvojbeno će ostaviti trajni, ako ne i smrtonosni trag na samom automobilu.

Čini se da fotografije na Instagramu prikazuju vatrogasnu ekipu koja pomaže u gašenju požara prije nego što je zahvatio cijeli automobil.

Na drugoj fotografiji vidljivo je kako je ponovo jedan 296 GTB ostao bez znatnog dijela karoserije, nakon što je udario u zid. Prvog dana kolnici su zbog kiše bili dosta mokri, što je jamačno doprinijelo cijelom cirkusu.

Čini se kako vozač nije znao kako pripitomiti talijanskog pastuha. I na kraju na trećem videu vidi se kako je prednji kraj žutog Ferrarija prekriven ceradom. Puno nesreća za prvi dan, dobre vijesti su kako doznajemo da nitko u njima nije ozlijeđen. Nadamo se kako će do sutra 05. srpnja sve završiti bez sličnih nemilih događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 18:17