MOĆNI TERENCI

Prijevoz za najgori scenarij: Top 8 vozila kao stvorenih za preživljavanje u apokalipsi

Na tržištima svijeta su dostupna mnoga civilna izdržljiva vozila koja nude zaštitu i koja se mogu nositi i s teškim terenom

Najbolja vozila za apokalipsu

Aktualna događanja na istoku Europe i rat u Ukrajini koji se odvija pred našim očima u realnom vremenu srušio je sva uvjerenja kako živimo u relativno mirnom okruženju. Već se danima spominje nuklearno oružje, a u zemljama u okruženju u blizini ratnih zbivanja već je nastala pomama za tabletama joda, ljudi se pitaju gdje im je najbliže atomsko sklonište i kako se zaštititi od zračenja ako uslijed rata u Ukrajini dođe do ispuštanja radijacije iz nuklearnih elektrana.

Anksioznost i panika sve su izraženiji i svi su u strahu kako se ratna zbivanja ne bi "prelila" i na druga područja Europe, ako ne i svijeta. U tom slučaju, u stanju nesigurnosti i straha dobro je znati koji su automobili najbolji za "apokalipsu", a ovo je lista osam vozila s izvrsnim terenskim sposobnostima koja mogu preživjeti puno toga...

1. Mercedes-Benz G-Klasa

image

Mercedes-Benz G-Klasa

Mercedes

Ovo je jedno od najboljih vozila za preživljavanje s arhajičnim dizajnom - može lako prijeći blato, strme padine i vodu. Njegov 4,0-litreni twin turbo V8 ga čini uzbudljivim strojem s 412 KS. Dolazi s mnogim naprednim sigurnosnim značajkama kao što su automatska kontrola klime, višenamjenski ovjesni volan i zračni jastuci za suvozača. Neke druge značajke poput sustava protiv blokiranja kočnica čine ga sigurnijim tijekom off-road pothvata.

2. Ford Raptor

image

Ford F-150 Raptor

Ford

Ford Raptor zaslužio je mjesto na ovoj listi zbog svojih 450 KS i mnoštvo naprednih značajki poput automatskog kočenja u nuždi, prikaza vanjske temperature i sustava senzora za vožnju unatrag. Nakon Armormaxove ugradnje oklopa postaje prikriveni tenk. Tu su i značajke poput run-flat guma, s kojima može putovati do 80 kilometara s probušenim gumama.

3. Jeep Wrangler

image

Jeep Wrangler Unlimited Sahara

Jeep

Još jedan kultni SUV za sve vrste off-road pothvata. Pomoću ovog vozila možete puzati gotovo bilo gdje zbog izvrsnog pristupa, razmaka od tla i robusne prednje i stražnje osovine. SUV je vrlo udoban i ima ogroman prostor za odlaganje opreme. Jeep Wrangler dolazi s mnogim naprednim značajkama poput sustava upozorenja o napunjenosti guma, kamere okrenute prema naprijed. Snažan motor i robusna vanjština ga čine jednim od najboljih vozila za apokalipsu.

4. Toyota Hilux

image

Toyota Hilux Invincible

Toyota

Toyota Hilux dolazi s mjenjačem za teške uvjete rada, automatiziranim kočenjem u nuždi i sustavom detekcije pješaka. Sadrži prednje i stražnje parking senzore, pomoć pri vidljivosti na cesti, kameru za vožnju unatrag, inteligentni prilagodljivi tempomat i imobilizator. Tu je i vuča, sustav kontrole stabilnosti vozila i kožna unutrašnjost. Nismo sigurni radi li sustav detekcije pješaka na zombijima.

5. Land Rover Defender

image

Land Rover Defender Explorer Pack

Land Rover

Land Rover Defender je nevjerojatan terenac koji Ima fantastične DSSV amortizere i adaptivni ovjes, a velike kvrgave gume mu daju agresivan izgled. Prije svega, dolazi s 2,8-litrenim turbodizelskim motorom, stoga nećete morati često stati na benzinske postaje koje su prepune zombija. Osim opcije pogona na sva četiri kotača, tu je i sustav protiv kočenja na sva četiri kotača.

6. Toyota Tacoma

image

Toyota Tacoma Trail Edition

Toyota

Ovaj kamionet prodaje se u SAD i dolazi u raznim varijantama benzinskih motora, 6-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Ima izvrsne sposobnosti na cesti i izvan nje. Dolazi s mnogim naprednim sigurnosnim značajkama kao što su ABS na 4 kotača, blokada motora, sigurnosni sustav nakon sudara... Ima i upozorenje o napuštanju trake, sustav izbjegavanja nesreće, 2 prednja i 3 stražnja naslona za glavu i sigurnosni sustav prije sudara.

7. Jeep Gladiator Rubicon

image

Jeep Gladiator Rubicon

Jeep

Jeep Gladiator je pravi gladijator s fox amortizerima, kliznim pločama, zaključavanjem prednjeg i stražnjeg diferencijala i debelim osovinama. Prilično je velik da nosi svu potrebnu opremu, a njegova robusnost i terenska sposobnost su prednosti koje treba iskoristiti kada kosite zombije po pustoši.

8. GMC HUMMER

image

AM General HUMMER (Humvee)

AM General

Neprobojni vojni "Humvee" definitivno spada na ovu listu zbog naprednih značajki poput noćnog vida, anti-šok kvaka na vratima, run-flat guma, plinskih maski... Prvenstveno ga je koristila vojska, a postoje i civilne inačice kakvih nekoliko vozi i domaćim prometnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:00