za pet sretnika

Predstavljena vrlo posebna Alpina B3 koja stoji 162.000 dolara i već je rasprodana

Brutalni BMW raspolaže sa 495 konjskih snaga i može postići brzinu od 305 km/h neće se prodavati u Europi

BMW Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition

 BMW

Alpina B3 kao klasična alternativa serijskom modelu M3 nekima je možda i zanimljiviji izbor jer uz obilje snage nema kontroverznu rešetku hladnjaka - "mega-bubrege". Sada je predstavljeno novo izdanje B3 koje obilježava 50 godina prisutnosti BMW-a u Južnoj Africi.

Prisjetimo se: poznata je suradnja BMW-a i Alpine u Južnoj Africi sredinom 1980-ih koja je rezultirala kultnim BMW-om 333i, kakvih je izrađenio tek 200 primjeraka.

image

BMW Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition

BMW

Obojena u prepoznatljivu Alpina Green II boju, sportska limuzina se ističe i po karakterističnim elegantnim 20-inčnim Alpina kotačima s više krakova. Sprijeda nosi natpis "Alpina" na spojleru, dok retro bočne naljepnice prizivaju duh 1980-ih.

Kada otvorite vrata, dočekat će vas pragovi s natpisom Alpina te posebna pločica na središnjoj konzoli koja označava ekskluzivnost ovog modela. Proizvedeno je samo pet primjeraka, a svi imaju crnu kožnu unutrašnjost s posebnim logotipom 50. obljetnice BMW Grupe Južna Afrika na naslonima za glavu.

image

BMW Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition

BMW

U unutrašnjosti se ističu bijeli i zeleni šavovi, zajedno s kožom obloženim upravljačem s logotipom Alpina. Ovaj ekskluzivni model za Južnu Afriku temelji se na faceliftiranom standardnom B3 modelu predstavljenom 2022. godine.

Moćni 3,0-litreni Twin-turbo redni šesterocilindrični motor proizvodi impresivnih 495 KS i ogromnih 730 Nm okretnog momenta koji se prenosi na obje osovine putem osmerostupanjskog automatskog mjenjača. Ubrzanje do 100 km/h traje samo 3,6 sekundi, dok je maksimalna brzina impresivnih 305 km/h.

image

BMW Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition

BMW

Alpina je opremila ovaj B3 prilagodljivim sportskim ovjesom, nadograđenim kočnicama s izbušenim diskovima i kočionim pločicama otpornim na pregrijavanje.

Dodan je i izbor četiri načina vožnje (Comfort+, Comfort, Sport i Sport+) što pridonosi ukupnoj dinamičnosti vožnje. Ovaj posebni model, poznat pod punim imenom BMW Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition, već je rasprodan unatoč visokoj cijeni od 2.960.341,20 južnoafričkih randa, što je otprilike 162.400 dolara prema trenutačnom tečaju što je više i od BMW-a M3 CS.

image

BMW Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition

BMW
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:52