SKUPLJI ČAK 58.000 POSTO!

OVIM AUTIMA JE VRIJEDNOST NAJVIŠE porasla: Plymouth Barracuda iz 1971. stoji već 2,5 milijuna dolara

Agencija Source Book objavila listu automobila koji su se, kada su došli na tržište, mogli kupiti po sasvim pristojnim cijenama, a danas se prodaju za milijunske iznose
 Plymouth

Na tržištu automobila postoje određeni modeli koji svakim danom vrijede sve više, pa su često predmet aukcija na kojima se za njih nadmeću bogati kolekcionari ili prekupci. I dok su stariji Ferrari modeli često najvrjednija investicija, budući da je od 10 najskupljih auta na svijetu čak je 9 iz Maranella, agencija Source Book pozabavila se nešto drugačijim koncepotom. Oni su naime objavili podatke o rastu vrijednosti automobila koji su se, kada su došli na tržište, mogli kupiti po sasvim pristojnim cijenama, a danas se prodaju za milijunske iznose.

O kojim je modelima riječ? Plymouth Barracuda iz 1971. godine uvjerljivo je prva na listi. Očuvani primjerci danas postižu cijene od čak 2,5 milijuna dolara., ako uzmemo u obzir da se nova Barracuda 1971. godine prodavala za oko 4300 dolara, riječ je o povećanju vrijednost za nevjerojatnih 58.000 posto. Na listi su i modeli poput Shelby Cobre (rast vrijednosti od oko 17.000 posto) i Porschea 911 iz 1965. godine čija je vrijednost porasla za 3800 posto.

Source Book

Izvor: Source Book

Prema riječima stručnjaka iz agencije Market Watch, porast vrijednosti sve je više prisutan kod modela iz 80-ih, budući da sve veći broj kupaca koji su odrastali u tom razdoblju, a sada imaju financijska sredstva da kupe jedan od modela svoje mladosti. Što mislite, koji će automobili u budućnosti vrijediti puno više od svoje sadašnje prodajne cijene?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:33