SPREMNA ZA GRUPU B

LUDA PRERADA: Pogledajte kako izgleda Honda Civic s proširenom karoserijom i središnje postavljenim 3,2-litrenim V6 motorom!

 
 Youtube screenshot

Wow! To nam je bila prva reakcija na ovu odličnu preradu Honde Civic treće generacije čijem je autoru kao inspiracija poslužio kultni Renault 5 Turbo. Cijeli projekt djelo je Andyja Barcheka koji je na svojoj Hondi odlučio proširiti karoseriju i ugraditi novi motor (naravno, na novom mjestu). Prvi na listi želja bio je 2,5-litreni V6 iz Acure. Iako je to zahtijevalo mnoštvo modifikacija, vlasnik je uspio smjestiti ga iza prednjih sjedala. Pritom je spremnik za gorivo premješten naprijed, a sustav hlađenja i kočnice su preuzete sa Corvette. S takvim modificiranim modelom koji je dobio i stražnji pogon vlasnik se utrkivao na različitim „autocross” utrkama na kojima je ponešto i osvojio!

Foto: Youtube screenshot

Tada je ipak došlo vrijeme za novi projekt i prodaju Civica koja nakon nekoliko vlasnika ponovo pronalazi još jednog entuzijasta koji s odlučio pozabaviti s daljnjim doradama. Tako je u Hondu ugrađen novi motor – 3,2-litreni V6 iz Acure CL Type-S. Sadašnji vlasnik pritom je imao podršku Barchecka koji je cijelu ovu priču i započeo i koji je nadodao kako dodatna snaga neće biti problem.

„Drago mi je da ne netko završio ono što sam započeo”, istaknuo je Barcheck koji je istaknuo kako je u vrijeme dok je bio vlasnik ljudima koji su ga pitali o autu govorio kako je riječ o tajnom projektu Honde vezanom uz legendarnu Grupu B te kako u svijetu postoje tek dva primjerka – njegov i jedan koji se nalazi u prostorijama Honde u Tokiju! Ljudi su mu naravno povjerovali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:32