PONOVO PROBLEMI

JOŠ JEDAN SKUPOCJENI MCLAREN SENNA POČEO GORJETI U VOŽNJI! Je li krivac loše ožičenje motora koje je u dodiru s toplinskom izolacijom ispuha?

 
 Motors Magazine Ocean Indien Facebook

Britanski McLaren je prije dvije godine oduševio svijet predstavivši Sennu.

Riječ je o hiperautomobilu koji ima nevjerojatne performanse, a kako i ne bi kad ga pokreće 4,0-litreni twin-turbo motor V8 sa 789 konjskih snaga i okretnim momentom 800 Nm.

S obzirom na to da je proizvedeno samo 500 primjeraka, trebao bi biti apsolutno savršenstvo, ali čini se da nikako nema sreće.

Naime, od samog predstavljanja vijesti se pune s mnogim Sennama koje su ili razbijene ili su izgorjele zbog tvorničke greške, a sad im se „pridružio“ još jedan primjerak.

Motors Magazine Ocean Indien Facebook

Ponosni vlasnik vozio se Sennom kroz portugalski grad Brage kad je vatra samo počela izlaziti ispod poklopca snažnog motora.

S obzirom na to da su objavljene samo fotografije na društvenim mrežama, nije poznato kolika je šteta zapravo nastala. No za razliku od drugih zapaljenih Senna, ovaj primjerak je ostao relativno očuvan izvana.

McLaren je već imao nekoliko slučaja zapaljenja ovakvoga automobila pa je početkom 2019. godine opozvao sve Senne na područjima Sjedinjenih Država i Australije.

Motors Magazine Ocean Indien Facebook

Prema njima krivac je loše ožičenje motora koje je u dodiru s toplinskom izolacijom ispuha.

Čini se da su se u McLarenu prevarili jer je očito potrebno opozvati sve isporučene primjerke, a ne samo one s novijih kontinenata.

No detaljna istraga pokazat će je li i na ovome primjerku bio jednak problem kao i na drugima ili je pak došlo do nekog trećeg kvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 18:50