SKUPI POPRAVCI

Isplati li se kupiti Rolls-Royce za manje od 64.000 eura? Pogledajte račun iz servisa...

Iako bi računi iz servisa trebali svjedočiti o tome koliko se brige vodilo o autu, ovdje sigurno odbijaju potencijalne kupce

Rolls-Royce Phantom iz 2004.

 Rolls- Royce

Mnogi od nas su sigurno maštali o kupnji rabljenog luksuznog automobila ili superautomobila po mnogo manjoj cijeni od one za koju se prodavao dok je bio nov. Rolls-Royce za manje od 100.000 eura može se zaista činiti savršeno povoljnom ponudom, no pri kupnji takvog automobila valja uzeti u obzir i činjenicu da će njegovo održavanje biti izuzetno skupo.

image

Rolls-Royce Phantom iz 2004.

Rolls- Royce

Na prvi pogled 69.950 (oko 64.200 eura) dolara za rabljeni Rolls-Royce Phantom iz 2004. godine čini se kao savršeno povoljna ponuda za auto koji je kao nov svojedobno koštao 320.000 dolara i čije najjeftinije aktualne verzije koštaju i više od 500.000 dolara. Manje od 70.000 dolara zaista nije mnogo novca za automobil koji je vrlo rijedak i koji ima obilje luksuzne opreme te 6,8-litreni V12 motor s 459 KS, no sve postaje mnogo skuplje kada ovaj automobil mora na redovit servis ili kada se nešto na njemu pokvari.

image

Rolls-Royce Phantom iz 2004.

Rolls- Royce

Koliko održavanje ovog auta može koštati pokazuje jedan oglas iz SAD-a u kojem su priloženi i računi za sve servisne radove koji su napravljeni na autu 2023. godine. Iako bi ti računi trebali svjedočiti o tome koliko se brige vodilo o njemu zapravo sigurno odbijaju potencijalne kupce jer ispada da je u samo godinu dana na popravak i održavanje ovog auta potrošeno čak 78.913,57 dolara, odnosno više od iznosa koji vlasnik trenutno traži za svoj auto.

image

Rolls-Royce Phantom iz 2004.

Rolls- Royce

Ovo je još jedan primjer za to da su superautomobili i superluksuzni automobili samo za prave bogataše, čak i kada se čine dovoljno "jeftinima" da bi ih si mogli priuštiti i oni s mnogo manje novca. "Povoljna kupnja" začas se može pretvoriti u financijsku noćnu moru. Sve ovo vrijedi i na mnogo nižim cjenovnim razinama. Na primjer, rabljeni Mercedes S-klase za 20.000 eura djeluje kao vrlo primamljiva ponuda, no budite svjesni da su i njegovi troškovi održavanja izuzetno skupi i da vas u servisu vrlo lako mogu "iznenaditi" računom koji premašuje vrijednost cijelog auta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 12:14