RETRO EVOLUTION

FOTO, VIDEO: POGLEDAJTE SINGER 911 ZA SIROMAŠNE Španjolska radionica Porscheu 996 podarila bizaran retro body-kit da izgleda kao 911 Carrera iz 1975.

 
 Porsche By Ludic

Restomod prerade danas su sve češće i zanimljivije (nažalost, prečesto i vrlo skupe) i mi ih volimo. Naročito ako su period-correct i ako se poštuju neka pravila kao što to rade radionice Singer s Porscheom 911 (964), Ringbrothers s kultnim američkim klasicima poput Forda Mustang ili Alfaholic sa svojim GTA-R uracima.

Međutim, očigledno potaknuti sjajnim poslom spomenutih garaža, dosad nepoznati španjolski majstori iz Porsche by Ludic odlučili su se također na jednu restomod preradu. Ali kakvu!

Ukratko, na osnovi Porschea 911 (generacija 996) izgradili su vintage 911 Carreru iz 1975. sa svim dodanim detaljima iz tog vremena.

Prednji kraj, stražnji kraj, prošireni lukovi blatobrana i dodane period-correct felge od 18 cola u Fuchs stilu, valjda su trebali biti dovoljni da transformacija uspije.

Međutim, ruku na srce, vintage Carrera s tijelom modernog 966 djeluje dosta nezgrapno s potpuno promašenim proporcijama.

Sudeći prema fotografijama s Facebook stranice ekipe iz Porsche by Ludic posla je bilo stvarno puno prilikom transformacije, međutim, daleko je to od Singerovih restomodova.

S obzirom na to da su željeli da mjere barem donekle odgovaraju, njihova prerada nazvana "Retro Evolution" je od standardnog 996 duža za čak 18 cm!

Foto: Porsche by Ludic

Kažu da im je za inspiraciju poslužio Porsche 911 RSR iz 1975. Jako cijenimo trud, no nešto nam u izgledu Retro Evolutiona „ne štima", a što vi kažete na ovu transformaciju?

Pogledajte video kako je nastajao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 05:04