BIZARNE FOTKE

Baština u drobilici: Nissan je nažalost ova dva koncepta poslao na uništavanje na smetlište

Riječ je o Nissan Bevel konceptu iz 2007. i Quest konceptu iz 2002. godine, na konceptu Quest nastala je serijska Tiida

Nissan Bevel (koncept) i Nissan Quest (koncept)

 Facebook Screenshot

Iako zvuči čudno, smetlišta su puna vrijednih stvari, i jedna je osoba upravo tamo pronašla dva Nissanova konceptna automobila s početka do sredine 2000-ih. Nissan ih je tamo ostavio i čini se da idu u drobilicu, ako već tamo nisu završili, kako tvrde neki korisnici društvenih mreža.

image

Nissan Bevel (koncept)

Facebook Screenshot

Na otpadu u Nashvilleu u Tennesseeju (SAD) ih je primijetio korisnik Facebooka Joshua Dayton Cooper, nakon čega je podijelio fotografije na društvenim mrežama. Riječ je o Nissan Bevel konceptu iz 2007. i Quest konceptu iz 2002. godine. Jedan pogled na Quest bit će dovoljan da shvatite kako koncept izgleda vrlo slično proizvodnom modelu Tiida.

Međutim, kad pogledate u kabinu, to više nije tako. Sjedala baš ne izgledaju udobno, i prilično je u zapuštenom stanju. Središnja konzola je uklonjena i čini se kao da je na podnici neka slomljena plastika.

image

Nissan Quest (koncept)

Facebook Screenshot

Bevel je u nešto boljem stanju prema onome što možemo vidjeti na fotografijama. Osim što su gume uništene, eksterijer izgleda sjajno. Unutrašnjost izgleda toliko dobro da biste ovom automobilu dali drugu šansu.

Nažalost, za ove automobile jednostavno nema nade iako se Nissan Heritage Collection nalazi u istom gradu. To je zato što su od tamo i došli na ovo smetlište. Nissan ih je poslao u drobilicu jer su na kraju "dugoročnog plana zbrinjavanja", prema glasnogovorniku Nissana.

image

Nissan Quest (koncept)

Facebook Screenshot

"Prvo su nam ih ponudili, ali nismo imali mjesta za njih... Pa su živjeli u našem podrumu dugi niz godina", rekao je Rex Bennet, koji je jedan od direktora u Lane Motor Museumu.

Dok je Lane Motor Museum dom nekim od najčudnijih i najzgodnijih automobila u povijesti, ovim konceptima nedostaje ključna komponenta kako bili uključeni u kolekciju. "Oni se zapravo ne mogu voziti, što je suprotno od gotovo svakog od 550+ automobila koji trenutno sjede u Laneu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:31