PRIVREMENA SKLADIŠTA

Tesla ima problem s prodajom: Tisuće automobila se gomila na parkiralištima

U posljednjem kvartalu Tesla je proizvela 46.561 automobila više nego što ih je prodala i ti automobili se sada gomilaju u zalihama

Tesle na aerodromu u Njemačkoj

 Youtube Screenshot

Prije nekoliko dana svijet je obišla vijest o oko 400 Tesla koje su stajale na parkiralištu zatvorenog trgovačkog centra u blizini Saint Louisa u američkoj saveznoj državi Missouri. Tada je otkriveno da Tesla parkiralište koristi kao priručno skladište jer su neprodani auti toliko nagomilali da za njih više nama dovoljno parkirnih mjesta u konvencionalnim skladišnim prostorima. No čini se da je ovaj slučaj bio sam "vrh sante leda" jer sve je više izvješća o sličnim situacijama gdje se parkirališta trgovačkih centara pretvaraju u skladišta za Tesle.

Tako je otkriveno da nekoliko stotina električnih vozila marke Tesla čeka na isporuku u trgovačkom centru Quaker Bridge u Lawrencevilleu, New Jersey, a među njima ima i primjeraka Cybertrucka. U Richmondu, Virginia, parkiralište napuštenog stambenog kompleksa koristi se za skladištenje još nekoliko stotina Tesli koje čekaju na isporuku.

U Njemačkoj stotine kamiona s prikolicama punima automobila svakodnevno putuju iz tvornice Gigafactory Berlin do bivšeg vojnog aerodroma u Neuhardenbergu gdje ih skladište. Prema njemačkim novinama Berliner Zeitung, skladište je udaljeno otprilike 100 km od proizvodnog pogona u Grunheideu i može primiti do 5000 vozila. Tesla koristi nekadašnji aerodrom za sortiranje novih vozila i planiranje njihove isporuke.

Sličnu svrhu imaju i ostala prviremena skladišta koje smo ranije spomenuli, no korisnici društvenih mreža primjećuju da nikada nisu vidjeli toliko automobila na ovim mjestima.

image

Tesle na parkingu u SAD-u

Youtube Screenshot

U posljednjem kvartalu Tesla je proizvela 46.561 automobila više nego što ih je prodala i ti automobili se sada gomilaju u zalihama. To je oko 10,7 posto ukupne proizvodnje. Za usporedbu, tvrtka je imala višak od otprilike 2 posto za cijelu 2023. godinu, pa je jasno da se ovi automobili koji se tek trebaju prodati moraju negdje uskladištiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 10:13