TEASER

Sutra stiže novi Audi A6: Objavljena prva fotografija koja dosta otkriva

Novi model će biti električna verzija tradicionalnog modela više srednje klase i konkurent autima poput Mercedesa EQE i BMW-a i5

Audi A6 e-tron

 Audi Media

Audi je objavio prvu teaser sliku novog modela A6 e-tron uoči njegovog debija koji je zakazan za sutra. Novi model će biti električna verzija tradicionalnog modela više srednje klase i konkurent automobilima poput Mercedesa EQE i BMW-a i5.

image

Audi A6 e-tron

Audi Media

Proizvođač automobila dan prije premijere ne otkriva neke detalje, ali na slici su jasno vidljiva pikselizirana dnevna svjetla koja također funkcioniraju kao pokazivači smjera kao i tanka stražnja svjetla povezana LED trakom iznad koje je osvijetljeni logo.

Audi je istaknuo da je to prvi europski Audi s osvijetljenim logom uz komentar da "četiri prstena sjaje poput dijamanata".

Dok Audi, za sada, ostaje škrt na riječima, špijunske slike su ranije otkrile mnogo više. Iz njih smo ranije saznali da će automobil imati podijeljene prednje rasvjetne jedinice i potpuno zatvorenu masku. Karoserija će biti vrlo aerodinamična, vanjske retrovizore zamjenjuju kamere, a ručke na vratima su minimalističke. Stražnji dio krova se spušta u stilu fastbacka pa automobil ne odaje dizajnerski dojam klasičnog karavana.

image

Audi Q6 e-tron

Automobil će koristiti PPE platformu, kao ranije predstavljeni Q6 e-tron. Ovo sugerira da bi auto mogao imati bateriju kapaciteta otprilike 100 kWh, varijantu s pogonom na stražnje kotače s 306 KS i dosegom većim od 600 km.

Također će vjerojatno postojati varijanta s dvostrukim motorom i pogonom na sve kotače s 387 KS, a vjerojatno će doći i S6 e-tron s 489 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. kolovoz 2024 07:57