JOŠ JE ZAKAMUFLIRAN

Mogao bi biti pravi hit: Prve fotografije i detalji Škodinog novog gradskog SUV-a: Elroq

Kompaktni SUV je prva Škoda koja usvaja novi dizajnerski jezik Škode i dijeli velik dio svoje tehnologije s Enyaqom

Škoda Elroq

 Škoda Media

Škoda je objavila prve fotografije i infromacije o svom novom električnom SUV-u nazvanom Elroq. Kompaktni SUV je prva Škoda koja usvaja novi dizajnerski jezik Škode nazvan Modern Solid. Dijeli velik dio svoje tehnologije s Enyaqom, a prodaja bi trebala početi krajem ove godine.

image

Škoda Elroq

Škoda Media

Još nije otkriveno sve vezano uz dizajn jer automobil na sebi ima kamuflažu, no i pod njom je jasno da je ovo tipičan oblik za jednu Škodu. Prednji a ispod nje na odbojniku se nalazi natpis Škoda. Kamuflaža dobro skriva neke finije detalje, ali jasno je da je maska zatvorena, i da su prednja svjetla pomalo agresivna.

image

Škoda Elroq

Škoda Media

S boka je vidljivo da da automobil ima tipičnu liniju karoserije za jedan škodin SUV, kratke prednje i stražnje prevjese, te crne naplatke koji su "aerodinamički optimizirani" i bit će ponuđeni u veličinama od 19 inča do 20 inča. Ukupni koeficijent otpora zraka je 0,26.

image

Škoda Elroq

Škoda Media

Osnova za model je poznata MEB platforma VW grupe. Nudit će se izvedbe 50, 60, 85 i 85x . Osnovni model ima bateriju od 55 kWh s elektromotorom od 170 KS, dok je Elroq 60 opremljen većim paketom od 63 kWh i motorom od 204 KS. Obje verzije razvijat će maksimalnih 160 km/h.

image

Škoda Elroq

Škoda Media

Modeli 85 i 85x imaju paket baterija od 82 kWh. Elroq 85 pokreće motor sange 286 KS, dok 85x ima dva motora, pogon na sve kotače i 300 KS. Škoda obećava doseg veći od 560 km za ove obje verzije. Najsnažniji modeli posržavaju brzo punjenje snagom do 175 kW. Škoda tvrdi da se svi modeli mogu napuniti od 10-80 posto za manje od 28 minuta. Snaga AC punjenja ej maksimalnih 11 kW.

image

Škoda Elroq

Škoda Media

Nova električna Škoda ima sustavom pomoći u vožnji Travel Assist, daljinsko parkiranje i do devet zračnih jastuka. No jedna slika unutrašnjosti nije objavljena. Češki proizvođač najavljuje da će kabina uključivati ​​mnogo pretinaca i 470 litara prostopra u prtljažniku.

image

Škoda Elroq

Škoda Media

Potpuno razotkrivanje možemo očekivati vrlo skoro, a tada ćemo saznati i druge detalje o ovom autu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 16:13