JASNA PORUKA

Ferrari ne odustaje: ‘Naš električni auto će biti jedinstven, mnogi ga već žele kupiti‘

Ferrari se već uvelike priprema za serijsku proizvodnju novog modela, a uskoro i završava izgradnja nove tvornice u Maranellu

Novitec Ferrari SF90 Spider (ilustracija)

 Novitec

Unatoč tome što njegove rivale previše na zanima elektrifikacija, Ferrari nastavlja s razvojem svojeg prvog potpuno električnog modela. Kako stvari s njim trenutno stoje otkrio je izvršni direktor tvrtke Benedetto Vigna u intervjuu za Bloomberg TV u kojem je glavna tema bio trgovinski rat između Europske unije i Kine.

image

Ferrari SF90 (ilustracija)

Ferrari

Šef Ferrarija se u razgovoru osvrnuo na mogućnost da Europa uvede dodatne carine na uvoz kineskih električnih automobila.

"Za mene je to poziv na akciju. Čujemo priče o ratu, ali ja više razmišljam o dobroj konkurenciji", rekao je Vigna. Osvrnuo se i na mogućnost kineskih protumjera u slučaju uvođenja europskih carina. "Kina za nas nije ono što je za druge marke, tamošnje tržište još nije zrelo", rekao je Vigna koji očito smatra da Kina nije toliko važno tržište za Ferrari kao za druge proizvođače.

image

Ferrari SF90 (ilustracija)

Ferrari

Osvrnuo se i na budući električni Ferrari te je ponovio da je njihov cilj predstavljanje prvog potpuno električnog automobila 2025. godine i čak 60 posto udjela električnih i hibridnih automobila u prodaji Ferrarija već 2026. godine. Ferrari već ima dva uspješna plug-in hibridna modela u ponudi: SF90 Stradale/Spider (na slikama) i Ferrari 296 GTB/GTS, pa se taj cilj ne čini previše nerealnim.

image

Novitec Ferrari SF90 Spider (ilustracija)

Novitec

Pretpostavlja se da će novi auto biti premijerno prikazan krajem iduće godine. "Sve ide po planu i s nekim smo procesima čak i ispred planiranog roka. Za to je zaslužan veliki iskorak napravljen u drugoj polovici prošle godine, koji vodi na pravi put prema jedinstvenom automobilu", rekao je Vigna i dodao da su mnogi klijenti već izrazili interes za kupnju prvog električnog Ferrarija. "Oni čekaju naš zeleni auto", rekao je Ferrarijev šef.

image

Novitec Ferrari SF90 Spider (ilustracija)

Novitec

Ferrari se već uvelike priprema za serijsku proizvodnju novog modela. Završava se izgradnja nove tvornice u Maranellu u kojoj će se proizvoditi električni motori, pretvarači i baterije za Ferrarijeve električne automobile. Vigna je rekao da će nova tvornica biti završena idućeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 21:58