SLUPANI MILIJUNI

VIDEO: OVAKO IZGLEDA kada se Koenigsegg od 1,5 m. eura pretvori u hrpu željeza

Kineski je bogataš zbog neprilagođene brzine razbio jednu od samo 18 Agera R
 FOTO: Carnewschina

Čista maloserijska egzotika i jedan od najboljih superautomobila današnjice svakako je Koenigsegg Agera R koji stoji 1,5 milijuna eura... U Kini ovaj automobil stoji čak 4 milijuna eura zbog visokih poreza, no kupaca ne nedostaje.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Nažalost, jedan od tek 18 proizvedenih od 2011. do 2014. godine potpuno je razbijen u sudaru koji se dogodio u kineskom gradu Chongqingu. Tako je još jedna od videosnimki razbijenih skupocjenih automobila na kineskim cestama obišla svijet, a ovaj je put u glavnoj ulozi upravo spomenuti skupocjeni superautomobil.

Nedostatak iskustva za volanom ovakve jurilice novopečenog kineskog milijunaša i u ovom je slučaju kumovalo nezgodi, a lokalni kineski mediji navode neprimjerenu brzinu kao razlog sudara. Srećom nitko nije povrijeđen, dok je švedska strojčina od 1140 KS koja do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi i vozi do 440 km/h potpuno uništena.

Prema pisanju istih izvora, bogatom Kinezu neće biti dosadno jer u garaži ima još i Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari i McLaren P1...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:43