zanimljiv koncept

U Alfa Romeu itekako misle na obitelji i majke: Verzija Tonalea ‘Bambini‘ olakšava putovanja s djecom

Gledano izvana, Tonale nema nikakvih promjena u odnosu na serijske verzije, no u njemu je čitav niz zanimljivih detalja

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini

 Alfa Romeo UK

Kompaktni SUV Tonale je trenutno najvažniji model Alfa Romea u smjeru povećanja prodaje, a u Europi posebno, otkako se pojavio na tržištu prošle godine. Sada talijanska tvrtka ide korak dalje kako bi naglasila obiteljski karakter ovog SUV-a s prototipom dizajniranim isključivo za olakšavanje putovanja s djecom - Tonale Edizione Bambini.

image

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini

Alfa Romeo UK

Prototip je izradila podružnica Alfa Romea u Ujedinjenom Kraljevstvu, a njegovo predstavljanje koincidira s istraživanjem koje je proveo talijanski brend, prema kojem 59 posto roditelja pridaje važnost stilu unutrašnjosti vozila, a isti postotak potvrđuje da ga je teže održavati čistim kad imaju djecu. 48 posto priznaje da su njihova djeca uprljala putnički prostor u automobilu.

image

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini

Alfa Romeo UK

Stoga je Alfa Romeo UK smislio rješenje za roditelje, stvarajući ovaj Alfa Romeo Tonale opremljen mnoštvom značajki i dodataka za poboljšanje praktičnosti vozila, a istovremeno zadržavajući njegov premium dojam i prepoznatljiv stil.

image

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini

Alfa Romeo UK

Gledano izvana, Tonale nema nikakvih promjena u odnosu na serijske verzije, no u njemu je čitav niz zanimljivih i praktičnih detalja, počevši od prtljažnika. U gornjem pretincu nalazi uklonjiva polica s logotipom Alfa Romeo za mijenjanje pelena bebi, dok u donjem dijelu nalazimo rokovnik u kojeg možete zapisati sve što vam je potrebno.

image

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini

Alfa Romeo UK

Tu su i drugi korisni dodaci, poput mini usisavača koji se može spojiti na 12V utičnicu tijekom dužeg putovanja. U središtu stražnje klupe nalazi se spremnik obujma šest litara u koju možete spremiti neke igračke, dok se na stražnjim stranama prednjih sjedala nalaze dva organizatora za smještaj predmeta poput boca s vodom, kutija ili časopisa.

image

Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini

Alfa Romeo UK

Tu je i držač za tablet u naslonima za glavu kako bi se djeca zabavljala tijekom putovanja, kao i kamera za praćenje djece izravno s mobitela. Nema sumnje da je ova ideja koliko originalna koliko i praktična i riješila bi mnoge probleme nekim obiteljima kada putuju sa svojom djecom. Na njihovu žalost, radi se samo o konceptu i zasad talijanska tvrtka ne potvrđuje da će biti pušten u proizvodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:10