AKTUALNO

ŠPANJOLSKI CROSSOVER SPREMAN ZA ŽENEVU: Ovo je konceptna Cupra Formentor koja ispod poklopca skriva hibridni sklop od 245 KS

 
 Cupra

Kao što je bilo i najavljivano, Cupra je predstavila svoj novi coupe SUV prije službenog predstavljanja u Ženevi. Odnedavno nezavisna španjolska marka novi koncept je nazvala Cupra Formentor. Riječ je o drugom modelu Cupre (iako ga mnogi već nazivaju "prvim pravim" modelom budući da je Cupra Ateca zapravo Seat s drugačijim znakom i jačim motorom), crossoveru kojeg pogoni hibridni pogonski sklop snage 245 KS. Pritom samo s električnim motorom prelazi do 50 kilometara prema WLTP-u.

Foto: Cupra

Što se samog dizajna tiče, LED svjetla podsjećaju na ona s većeg Tarraca, a tu su i dodatne središnje lampe koje daju dozu agresivnosti, pogotovo u kombinaciji s mat crnom središnjom maskom. Veliki logo Cupre ne može se promašiti, iako mnogima još uvijek "nije sjeo".

Stražnjim dijelom dominiraju trendovska povezana LED svjetla koja izgledaju odlično. Podsjetimo, sličan oblik vidjeli smo kod Tarraca, ali i kod ostalih novih modela Volkswagen grupe.

Sportska sjedala dizajnirana su posebno za ovaj model, a vozač će pritom uživati u pogledu na digitalni zaslon kao i 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Zanimljivo izgleda minijaturna ručica DSG mjenjača - tko zna, možda ćemo ju gledati i na nekim od modela iz Volkswagen grupe? Nova Cupra Formentor premijeru će imati na salonu u Ženevi kada će biti poznato više detalja, kao i informacija o tome kada bi mogli vidjeti serijsku izvedbu ovog modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 22:45