SPEKTAKL POD SVJETLIMA REFLEKTORA

SALON AUTOMOBILA FRANKFURTU USKORO OTVARA SVOJA VRATA: Donosimo pregled najvažnijih noviteta

 
 IAA.de

Salon automobila u Frankfurtuu utorak će otvoriti svoja vrata novinarima, a kako to obično biva, domaći proizvođači i ovaj će put igrati „glavnu ulogu”. Tako će Volkswagen javnosti prikazati dugonajavljivani model ID.3.

VW

Riječ je o prvom električnom modelu na MEB platformi koji će s jednim punjenjem prelaziti čak 550 kilometara, a Volkswagen će nuditi i garanciju na baterije u trajanju od 8 godina. Druga zvijezda Volkswagenovog štanda bit će T-Roc u cabrio u izdanju koji će zasigurno mamiti poglede.

Volkswagen

Mnoštvo aduta pokazat će i Audi. Ljubitelji RS modela moći će izbliza pogledati novi RS6, a prema posljednjim najavama na štandu bi se trebao naći i RS7.

Od SUV modela ističu se Q3 Sportback, osvježeni Q7, SQ8...

BMW

Svjetsku premijeru na BMW štandu imat će nova generacija modela X6, a ostaje za vidjeti kako će potencijalni kupci reagirati na prednju masku koja svijetli!

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé (Kraftstoffverbrauch kombiniert 9,3 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert 212 g/km), designo diamantweiß bright, AMG Exclusive Leder Nappa red pepper / Schwarz, Outdoor // Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé, (combined fuel consumption 9,3 l/100 km, combined CO2 emissions 212 g/km), designo diamond white bright, AMG Exclusive Leather Nappa red pepper / black, Outdoor
Mercedes

Mercedesove glavne zvijezde bit će megapopularni SUV modeli na koje otpada čak 1/3 njihove globalne prodaje. Tako će pod svjetlima reflektora zasjati novi GLE Coupe, GLB, GLS... Ljubitelji brzine moći će proučiti sve detalje novih kompaktnih jurilica – novih modela A45 AMG i CLA 45 AMG.

Opel

Opel će europskim kupcima predstaviti novu generaciju Corse koja se vozi na novoj CMP platformi kao i novi Peugeot 208, a uz Corsu, posjetitelji će moći razgledati i osvježenu Astru.

Land Rover

Jedan od najočekivanijih SUV modela svakako je Land Rover Defender koji će upravo u Frankfurtu imati svjetsku premijeru, a dosad su objavljeni tek teaseri. Poznato je da su na testiranjima prešli preko milijun kilometara, a nova generacija dolazi 71 godinu nakon premijere originalnog Land Rovera na salonu u Amsterdamu 1948. godine.

Zanimljivo će biti i na štandu Hyundaija, gdje premijeru ima novi i10, ali i nekoliko koncepata.

Honda je za Frankfurt pripremila serijsku izvedbu svog električara pod nazivom „E” koji kombinira modernu tehnologiju i retro izgled.

Honda

Ford će predstaviti novu generaciju Kuge i potpuno novu Pumu. Bit će i egzotike, pa tako Lamborghini svoju moć demonstrirati prikazivanje modela Sian koji ima cijenu od 3,3 milijuna eura, a svi primjerci već su unaprijed rasprodani. Porsche će predstaviti svoj prvi potpuno električni model Taycan, dok će električara pokazati i Mini s modelom SE.

Kako to obično biva sa salonima automobila u današnje vrijeme, nemali broj proizvođača neće izlagati, a među njima su Alfa Romeo, Citroen, Fiat, Jeep, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Suzuki, Toyota, Volvo...

Salon svoja vrata novinarima otvara 10. rujna, dok će ga javnost moći posjetiti od 14. do 22. rujna. Cijena ulaznice iznosi 15 eura, odnosno 13 eura ako se kupi online...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 07:32