NOVITET

RENAULT CAPTUR Crossover na bazi Clija

Novi Renault na visokim nogama pridružuje se trendovskom društvu gradskih crossovera

Renault je danas predstavio potpuno novi model Captur i time potvrdio da je klasa urbanih crossovera trenutno najveći hit na tržištu. Nakon što je Nissan prije dvije godine započeo s prodajom naočitog modela Juke i ostali su proizvođači počeli slijediti novi trend.

Ove je godine Opel već plasirao Mokku, Chevrolet uskoro u prodaju pušta Trax, Peugeot je predstavio model 2008, Fiat priprema 500 SUV, a Volkswagen je prošle godine s konceptom Taigun predstavio budući izgled njihovog urbanog SUV-a. Captur je zamišljen tako da spaja tri različita svijeta. Dinamičnim dizajnom i položajem sjedenja predstavlja SUV, prostor u kabini i modularnost na razini su pravog jednovolumena, a agilnost i užitak u vožnji osvajaju kao kod osobnog kompaktnog automobila.

Captur koji je izrastao na platformi aktualnog Clija izgledom prednjeg kraja oslanja se na novi kućni stil, unutrašnjost nudi mnogo prostora i velik izbor boja i motiva, a prtljažnik može zadovoljiti potrebe obitelji. Po pitanju pogona ugrađivat će se poznati benzinci i dizelaši moderne tehnologije niske potrošnje, ali i s emisijom CO2 koja starta od samo 96 g/km. Novi Captur proizvoditi će se u španjolskom Valladolidu, a premijerno prikazivanje doživjet će u ožujku na Salonu automobila u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 00:11