NOVITET GODINE

PREMIJERA U ZAGREBU: Predstavljena nova Opel Astra!

Po prvi je put jedan proizvođač predstavio novi model domaćim novinarima prije svjetske premijere

Dva tjedna prije svečane svjetske premijere na salonu automobila u Frankfurtu, večeras je u zagrebačkom restoranu Balon pred brojnim hrvatskim novinarima i gostima skinut veo s potpuno nove Opel Astre.

Bio je to jedinstven događaj u svijetu autoindustrije, da jedan proizvođač premijerno pokaže potpuno novi model na lokalnom tržištu prije službene premijere.

Razloge između ostalog, pronalazimo u popularnosti prethodne četiri generacije opelovog kompakta na hrvatskom tržištu, još od prve Astre koja je startala 1991. godine.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Riječ jo o najprodavanijem modelu na hrvatskom tržištu uopće, koji je u posljednje 24 godine pronašao put do 66.300 kupaca. Nova Astra pete generacije vizualno je vrlo pogođen model sjajnih proporcija i zanimljivih dizajnerskih rješenja, a temelji se na novoj laganoj platformi što se u finalu odražava na voznim osobinama i potrošnji.

Premda po centimetrima nije rasla u odnosu na prethodnu generaciju, već je za koji milimetar čak i kraća (-5 cm) te niža (- 2,5 cm), iz Opela tvrde da u unutrašnjosti raspolaže sa bitno više prostora u što smo se mogli uvjeriti sami na prezenaciji. Od 120 do čak 200 kg lakša od aktualnog modela, nova će Astra ponuditi opremu za udobnost i sustave za sigurnost koje su se prije mogle susresti samo u višim segmentima poput, po prvi puta u kompaktnoj klasi, LED Matrix prednjih svjetala koja će dolaziti uz doplatu od 9500 kuna.

Po pitanju pogona, dizelsku ponudu zastupa novi 1,6-litreni CDTI dizelaš sa 95 KS, 110 i 136 KS, a benzinsku uvodni trocilindarski 1,0-litreni Turbo Ecotec sa 105 KS te 1,4-litreni potpuno aluminijski turbo-benzinac sa 125 i 150 KS KS. Svi ostali detalji biti će poznati uoči predstavljanja na salonu automobila u Frankfurtu 15. rujna, no već sada je poznata cijena za osnovnu Opel Astru sa osnovnim benzinskim motorom 1.4 od 100 KS, a iznosi 122.000 kuna do registracije. Službena prodaja počinje u studenom ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 01:46