KONAČNO STIGAO

Predstavljen novi Porsche 911 GTS! 100 km/h iz stajanja hvata za 3,1 sekundu

Osim nadograđenog izgleda i pojačane snage, Porsche je radio i na ovjesu
2022 Porsche 911 Carrera GTS
 Porsche

Porsche je poznat po svojim brojnim verzijama svake generacije 911, a ljubitelji će kasnije ove godine imati još jedan izbor pod nazivom GTS. Po snazi, što je mnogim kupcima 911 ključna stvar, nalazit će se između Carrere S i Turba. Drugim riječima, GTS će biti malo snažniji od S modela s nekolicinom drugih nadogradnji.

image
2022 Porsche 911 Carrera GTS i 911 Targa 4 GTS
Porsche

Ispod poklopca motora smješten je 3,0-litreni redni šestcilindraš s dvije turbine koji proizvodi 480 KS (353 kW) i 569 Nm okretnog momenta. To je porast izlazne snage od 30 KS i 39 Nm u odnosu na Carreru S. Snaga se prenosi putem osam-stupanjskog automatika s dvostrukom spojkom (PDK) ili putem ručnog mjenjača sa sedam brzina, koji je radi bržeg 'šaltanja' skraćen za 10 milimetara.

image
2022 Porsche 911 Carrera GTS
Porsche

GTS će biti dostupan u konfiguracijama s pogonom na stražnje kotače i na sva četiri kotača, u izvedbi coupea i kabrioleta, iako će Targa 4 GTS biti dostupna samo s pogonom na sva četiri kotača. Carrera 4 GTS sposobna je dohvatiti 100 km/h za 3,1 sekundu, u kombinaciji s automatskim PDK-om.

image
2022 Porsche 911 Targa 4 GTS
Porsche

Od ostalih 911 modela GTS se ističe po zatamnjenim detaljima eksterijera, što je dio SportDesign paketa. Neke od vizualnih nadogradnji uključuju difuzor prednjeg branika u Satin Black nijansi, alu naplatke sa središnjom bravom, otvori na haubi i 'GTS' natpisi na vratima i stražnjem dijelu automobila. Pri tome će Targa 4 GTS dobiti crnu 'Targa' traku. Porsche Dynamic Light System Plus LED svjetla dolaze u standardu, zajedno s zatamnjenim stražnjim svjetlima.

image
2022 Porsche 911 Targa 4 GTS
Porsche

Standardna oprema iznutra uključuje GT Sport upravljač, Sport Chrono paket, Porsche Track Precision aplikacija na infotainment sustavu, sportska sjedala s bočno podesivom potporom pokrivene Race-Tex materijalom, koji je prisutan i na upravljaču, ručkama vrata, naslonima za ruke, ručici mjenjača i poklopcu pretinca. Infotainment sustav je osvježen i koristi najnoviji Porsche Communication Management sustav.

image
2022 Porsche 911 Carrera GTS
Porsche

Osim nadograđenog izgleda i pojačane snage, Porsche je radio i na ovjesu, smanjivši visinu automobila za 10 mm, čime je smanjena zaustavna snaga. GTS koristi kočioni sustav visokih performansi preuzet iz 911 Turba. Uz sve ovo, opcijski je i Lightweight paket koji će olakšati automobil za 25 kilograma lakšim sjedalima od karbonskih vlakana (stražnja se uklanjaju).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 05:56