pola radnog vremena

Potraga za kvalificiranim vozačima: ZET-ove autobuse vozit će i umirovljenici

Zbog kroničnog manjka kvalificiranih radnika ZET je odlučio zapošljavati i umirovljenike

ZET autobusi (ilustracija)

 Zeljko Puhovski/CROPIX

S obzirom na to da kvalificiranih vozača nedostaje na razini cijele Hrvatske i Europe, u ZET su se odlučili na neobičan potez - zapošljavati i umirovljenike.

Nakon što su u nekoliko navrata raspisali natječaj za vozače bez uspjeha, sada su raspisali interni poziv kojim potiču svoje radnike koji se bliže mirovini da nastave raditi za njih.

Također su posao na pola radnog vremena ponudili i svim drugim zainteresiranim umirovljenicima, piše Dnevnik.hr.

image

ZET autobusi (ilustracija)

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Postojeće vozače ZET-a poziva se da prije navršene 65. godine podnesu zahtjev za produljenje radnog odnosa, dok umirovljenici koji nisu prethodno radili za ZET, a sada žele, moraju ispuniti nekoliko uvjeta.

Od njih se traži da imaju završenu školu za vozače i važeću vozačku dozvolu D kategorije, kao i da budu zdravstveno sposobni za posao. Također će se uzimati u obzir i dosadašnje radno iskustvo.

"Ovo je korak uprave ZET-a da se doskoči kroničnom nedostatku vozača na razini cijele Hrvatske", rekao je za Dnevnik.hr Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a, te naglasio da već ima interesa i kod njihovih vozača, kao i ostalih umirovljenika.

image

ZET autobusi (ilustracija)

Nera Simic/CROPIX

Umirovljenici koji prođu natječaj bit će zaposleni na pola radnog vremena, a uz to će moći i nastaviti primati svoju mirovinu.

Inače, prosječna plaća vozača u ZET-u je između 1100 i 1400 eura neto.

Od radnika se traži da rade dvokratno i u noćnim smjenama, a mnogima to ne odgovara, zbog čega su se u ZET-u odlučili za ovaj potez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 17:21