AKTUALNO

Potpisan ugovor: Volkswagen će uvoziti i distribuirati Bugatti-Rimac vozila SAD

Dužnosnici su rekli da će ovaj potez omogućiti razvijenu mrežu zastupnika koja kombinira najbolje od Bugattija i Rimca

Bugatti Chiron i Rimac Nevera

 Bugatti Rimac

Volkswagen grupacija iz SAD potpisala je ugovor za uvoz i distribuciju vozila Bugatti i Rimac. Dogovor je sklopljen tijekom Tjedna automobila u Montereyu, a izvršni direktor Volkswagen Grupe Amerike Pablo Di Si rekao je: "Oduševljeni smo što nastavljamo distribuciju Bugatti vozila kroz naše novopotpisane ugovore".

Iako francuski hiperautomobili nisu ništa novo, istaknuo je da je tvrtka "uzbuđena što će sada uvoziti i distribuirati Rimac modele kroz ovu suradnju, pružajući još više raznolikosti za kupce".

image

Bugatti Rimac

Bugatti Rimac

Volkswagen je dodao da sporazum "jača postojeće sinergije između vrhunca svijeta motora s unutarnjim izgaranjem i vrhunca svijeta električnih vozila". Nadalje, uloga Sasche Doeringa kao operativnog direktora Bugattija u Americi proširit će se na Rimca.

Govoreći o tome, izvršni direktor Bugatti Rimac Mate Rimac primijetio je: “I za marke Bugatti i za Rimac, SAD je najjače pojedinačno tržište na svijetu, stoga je važno da priredimo iskustvo prodaje i vlasništva koje dolikuje izvanrednim automobilima koje imamo".

image

Bugatti Chiron i Rimac Nevera

Bugatti Rimac

Naravno, ništa od ovoga nije iznenađenje jer su tvrtke službeno najavile planove za udruživanje snaga 2021. Kao dio tog napora, osnovano je zajedničko ulaganje Bugatti Rimac s Rimcem na čelu. To je utrlo put za zajednički razvijene modele, što bi trebalo rezultirati uštedom troškova za oba proizvođača automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:19