veliki opoziv

Poručili vlasnicima: Nemojte puniti ni parkirati ove automobile u garaže. Mogu se zapaliti

Opoziv je objavljen nakon čak 13 požara koji su se svi dogodili kada su vozila bila parkirana i ugašena

Jeep Grand Cherokee 4xe

 Jeep

Jeep Wrangler 4xe i Jeep Grand Cherokee 4xe dva su najprodavanija plug-in hibrida u Americi, a dosta ih je prodano i na drugim tržištima, pa tako i u Europi. Stoga je marka u velikim problemima zbog masovnog opoziva vozila povezanog s požarom. Riskantno je 154.032 vozila u SAD-u, 14.038 vozila u Kanadi, 673 u Meksiku i 25.502 na ostalim tržištima, pretežno u Europi.

Opoziv je objavljen nakon čak 13 požara koji su se svi dogodili kada su vozila bila parkirana i ugašena. To je potencijalno vrlo opasana kombinacija jer se požar može dogoditi dok vlasnici spavaju, a automobil je parkiran u garaži kuće ili pak može planuti javna garaža. Stoga nije iznenađujuće vidjeti da je Jeep poručio kupcima da parkiraju vani "daleko od građevina ili drugih vozila" dok se problem ne riješi.

image

Jeep Grand Cherokee 4xe

Jeep

Kupcima se također savjetuje da se suzdrže od punjenja vozila jer se "rizik smanjuje kada je razina napunjenosti baterije niska." To sugerira da vlasnici i dalje mogu koristiti svoja vozila, ali bez da ih pritom pune strujom i koriste potpuno električni način vožnje.

Stellantis i Jeep u ovom trenutku nisu otkrili previše pojedinosti o ovom problemu, ali su objavili da je problem otkriven tijekom rutinskog pregleda podataka o korisnicima koji je doveo do interne istrage. Tvrtka je dodala da povlačenje utječe na Jeep Wrangler 4xe iz 2020.-2024. i Jeep Grand Cherokee 4xe iz 2022.-2024. godine. Međutim, očekuje se da samo 5 posto ima sporni nedostatak.

Ovo je još jedan udarac za Stellantis u SAD-u koji je sa svojim markama RAM, Dodge, Chrysler i Jeep u velikim problemima zbog relativno slabe prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:39