Prvaci kvalitete

Popis najboljih: Ove dvije marke auta dominiraju na tržištu prema novom istraživanju Consumer Reportsa

Američki Consumer Reports, koji radi neke od najrealnijih nezavisnih testova i istraživanja oko novih auta sada je objavio novi popis

Rabljeni, ilustracija

 Profimedia

Pouzdanost je jedna od glavnih briga kupaca rabljenih automobila. Američki Consumer Reports, koji radi neke od najrealnijih nezavisnih testova i istraživanja oko novih auta sada je objavio novi popis najpouzdanijih vozila starih tri godine.

Kupnja rabljenog vozila iz 2021. čini se kao razuman izbor, budući da će ono biti puno jeftinije od ekvivalenta iz 2024., a još uvijek relativno novo i vrlo suvremeno. Većina trogodišnjih vozila na tržištu rabljenih dolazi iz leasinga, što znači da su uglavnom u dobrom ukupnom stanju. Zbog toga su auti stari tri godine među najtraženijom robom na tržištu rabljenih.

image

Toyota i Lexus, ilustracija

Profimedia

Consumer Reports proveo je studiju pouzdanosti na temelju godišnjih automobilskih anketa koje su ispunili njegovi članovi. Toyota i Lexus su dominirali popisom modela koji se preporučuju, zauzevši 16 od 36 mjesta na popisu. Najnovija generacija Corolle hvaljena je kao ‘jedna od najboljih vrijednosti rabljenih automobila‘, a Camry je opisan kao ‘mudar izbor rabljenog automobila.‘

image

Rabljeni, ilustracija

Profimedia

Na popisu najboljih su još 8 modela Honde i Acure, po tri Mazde, Hyundaija i Kije te još dva Subarua. Sveukupno, 31 od 36 modela dolaze od azijskih marki, što dokazuje da još uvijek imaju ogromnu prednost u pouzdanosti ispred zapadnih proizvođača. Samo tri modela na popisu su iz Europe, a radi se o dva BMW-a i jedom Volvu.

image

Rabljeni, ilustracija

Profimedia

U nastavku možete pogledati cijeli popis. Naglašavamo da su preporučeni modeli navedeni abecednim redom i kategorizirani po segmentima:

Kompaktni auti

Honda Civic

Mazda 3

Toyota Corolla/Corolla Hybrid

Toyota Prius/Prius Prime

Srednji i veliki auti

Hyundai Sonata

Toyota Avalon

Toyota Camry

Luksuzni auti

Acura TLX

BMW serije 5

Lexus ES

Sportski auti

Mazda MX-5

Mali i kompaktni SUV-ovi

Acura RDX

BMW X3

Honda CR-V

Honda HR-V

Hyundai Tucson

Kia Sportage

Lexus NX

Lexus UX

Mazda CX-5

Subaru Crosstrek

Subaru Forester

Toyota RAV4

Volvo XC40

Srednji i veliki SUV-ovi

GMC Arcadia

Honda Passpot

Honda Pilot

Lexus RX

Lincoln Nautilus

Toyota 4Runner

Toyota Highlander

Toyota Venza

Pick-up kamioneti

Ford Ranger

Honda Ridgeline

Toyota Tacoma

Toyota Tundra

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 09:41