BROJKE I SLOVA

Peugeotu ponestalo brojeva: Nasljednik 308-ice dobiva slovno ime kao oznaku modela!

Peugeot je poznat po svom specifičnom označavanju svojih modela automobila koji se svodio na troznamenkastu brojku s nulom u sredini, ili u zadnje vrijeme četveroznamenkasto ime sa dvije nule u sredini. Prva znamenka označava liniju vozila, treća/četvrta u pravilu znači novi model određene linije. I brojka za brojkom, Peugeot je u problemima... Jednostavno im je ponestalo brojeva.

Prvi model koji se susreće s tim problemom je nasljednik sadašnjeg modela Peugeot 308 koji bi po nekoj logici Peugeotove nomenklature trebao dobiti brojku 309, ali tome u Peugeotu nisu skloni, jer je brojka 309 već korištena u nedavnoj prošlosti (mala limuzina koja se proizvodila od ‘85. do ’93). Zbog problema s brojevima u Peugeotu su odlučili umjesto brojeva svoje nove modele označavati slovnim imenom kao to radi i njihova konkurencija, a nasljednik modela 308 trebao bi biti prvi Peugeot koji će umjesto brojke imati slovno ime kao oznaku modela.

Za koje će se slovno ime odlučiti u Peugeotu još nije poznato, ali očekuje se da bi se nova generacija tog modela s novim imenom trebala pojaviti na tržištu krajem 2012. ili početkom 2013. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:25