CAR OF THE YEAR

OVO SU FINALISTI UGLEDNOG izbora za Europski auto 2017.godine

 Europski automobilistički novinari u mnoštvu ovogodišnjih noviteta odabrali su sedam kandidata od kojih će jedan ponijeti prestižnu titulu Europskog automobila godine

Nakon što je glasovalo svih 58 članova žirija za Europski automobil godine iskristaliziralo se sedam nominiranih: Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-klase, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR i Volvo V90. Više, manje sve je očekivano, a od sedam pet je modela europskih proizvođača i dva japanska. Amerikanaca i Korejaca nema, a ove godine nema ni jednonog električnog ili hibridnog modela među nominiranim vozilima.

Dosada je Fiat bio najuspješniji u povijesti ovog izbora s devet automobila godine, a Talijane slijedi Renault sa šest, i Ford te Opel s po pet osvojenih titula Europskog automobila godine za svoje modele. Od grupacija, ove godine samo PSA ima dva modela na listi (Peugeot 3008 i Citroën C3) s tim da je Peugeot dosad osvajao prestižnu nagradu četiri puta, a Citroën tri puta. Možda baš ove godine neki od ova dva modela podeblja konto grupacije PSA.

Pobjednik ovogodišnjeg izbora biti će svečano proglašen 6. ožujka iduće godine na Salonu automobila u Ženevi, dok su laureati prethodnih godina bili redom - VW Golf (2013.), Peugeot 308 82014.), VW Passat (2015.) i Opel Astra (2016.)

Alfa Romeo Giulia

Citroën C3

Mercedes E-klase

Nissan Micra

Peugeot 3008

Toyota C-HR

Volvo V90

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 14:42