SVJETSKA PREMIJERA

Novo lice za praktičniji Mini: pogledajte novi model Cooper s peterim vratima

Praktičniji Mini Cooper slijedi smjer varijante s troja vrata, no nije dobio električnu verziju koja se temelji na novoj platformi

Mini Cooper s 5 vrata

 Mini Press

Posljednjih mjeseci Mini je vrlo aktivan. Stigli su novi Aceman, Countryman i električni i benzinski Cooper s troja vrata. U svemu tome ostalo je neizvjesno što će biti s verzijom Coopera s petora vrata. Sada se dogodilo očekivano, praktičniji Mini Cooper slijedi smjer varijante s troja vrata, no nije dobio električnu verziju koja se temelji na novoj platformi i donosi i osjetno drugačiji izgled. Umjesto toga novi Cooper s petora vrata, poput benzinske varijante s troja vrata, prolazi samo kroz opsežan redizajn.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Uz duljinu od 404 cm, širinu od 174 cm i visinu od 146 cm, dimenzije karoserije budućeg Minija s 5 vrata gotovo su identične njegovom prethodniku. U usporedbi s novim benzinskim Mini Cooperom s troja vrata, međuosovinski razmak veći je za 7 cm, a karoserija je duža za 17 cm. Zbog svega ovoga straga ima osjetno više mjesta za tri putnika, a u prtljažnik stane solidnih 275 do 925 litara.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Dizajn je gotovo identičan kao na novom benzinskom Mini Cooperu s troja vrata. Nova okrugla prednja svjetla, zajedno s osmerokutnom prednjom maskom daju automobilu karakteristično mini lice. Na boku se, naravno ističu dvoja dodatna vrata.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Automobil se može opsežno individualizirati i opremiti s četiri različite vanjske opreme. Kao standard, Essential Trim naglašava cjelokupni izgled sveden na bitne stvari. Od Classic Trim pa nadalje, krov se može odabrati u crnoj ili bijeloj boji kao i Multitone Badger sa svojim jedinstvenim prijelazom boja. U Favorited Trim okvir maske i specifični elementi dizajna su u Vibrant Silver boji. JCW verzija ima upečatljive difuzore na prednjem i stražnjem dijelu, kao i okvir maske hladnjaka i JCW logo u crnoj boji visokog sjaja. Krov u boji Chili Red dostupan je isključivo za ovu opremu.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Mini je također značajno transformirao unutrašnjost automobila s pet vrata. Dominira karakteristični okrugli instrument u sredini, a iza upravljača, kombinirani tanki head-up zaslon donosi sve relevantne sadržaje u vozačevo vidno polje. Auto stoga ispred vozača nema karakterističnu ploču s instrumentima. Općenito, u unutrašnjosti je mnogo manje fizičkih tipki.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Središnji OLED zaslon visoke razlučivosti u redizajniranom kokpitu pomaknut je bliže vozaču i lakše ga je dosegnuti. Zahvaljujući Mini Operating System 9, svim funkcijama vozila može se upravljati intuitivno putem dodira ili glasa. Zaslon osjetljiv na dodir ima stakleni rub i narastao je na 9,4 inča u promjeru. Informacije o vozilu prikazane su u gornjem dijelu. U donjem dijelu OLED zaslona mogu se izravno odabrati stavke izbornika za navigaciju, medije, telefon i klimu.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Novi Mini Cooper s petora vrata više neće imati ručne mjenjače, a neće biti ni čiste električne verzije, kao kod modela s troja vrata. Nude se samo dva benzinska motora.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Početna varijanta je Cooper C s trocilindričnim motorom od 156 KS i i 230 Nm. Auto iz mjesta do 100 km/h ubrzava za 8,0 sekundi i postiže najveću brzinu od 225 km/h. Cooper S ima četverocilindrični motor od 204 KS s najvećim okretnim momentom od 300 Nm. Do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekundi, a najveća mu je brzina 242 km/h.

image

Mini Cooper s 5 vrata

Mini Press

Mini još uvijek nije otkrio cijene niti kada bi automobil trebao doći na tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 18:59