SVJETSKA PREMIJERA

Novi Aston Martin Valiant s ručnim mjenjačem i V12 motorom je ‘razvio‘ Fernando Alonso

Valiant će biti ograničen na samo 38 primjeraka i izvorno je zamišljen prema specifikacijama vozača Formule 1 Fernanda Alonsa

Aston Martin Valiant

 Aston Martin

Aston Martin je predstavio novi Valiant, ekstremnu verziju modela Valour koja će biti ograničena na samo 38 primjeraka i izvorno je zamišljena kao osobna narudžba vozača Formule 1 Fernanda Alonsa, prema njegovim specifikacijama. Cestovni automobil usmjeren na stazu debitirat će na Festivalu brzine u Goodwoodu u srpnju., a isporuke kupcima će započeti u četvrtom kvartalu ove godine.

image

Aston Martin Valiant

Aston Martin

Ekskluzivni model djelo je odjela Q by Aston Martin i pokreće ga 5,2-litreni V12 s dvostrukim turbopunjačem koji razvija 745 KS i 753 Nm okretnog momenta, što znači da ima 30 KS više od Valoura i isti najveći okretni moment. Kao i Valour, Valiant će se prodavati isključivo sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem koji snagu prenosi na stražnje kotače.

image

Aston Martin Valiant

Aston Martin

Aston Martin se jako potrudio oko smanjenja mase. Na primjer, automobil ima 3D isprintan stražnji podokvir koji smanjuje masu za 3 kg i magnezijsku kardansku cijev koja štedi 8,6 kg. Kotači su lakši za 14 kg zahvaljujući upotrebi magnezija, dok litij-ionski akumulator štedi dodatnih 11,5 kg. Ukupno je to više od 37 kilograma uštede na masi.

image

Aston Martin Valiant

Aston Martin

Kako je Valiant prvenstveno zamišljen za stazu, ne čudi što se Aston Martin jako potrudio oko voznih karakteristika. Automobil je standardno opremljen Multimatic Adaptive Spool Valve amortizerima koji se mogu prilagoditi jednoj od 32 postavke amortizera za manje od šest milisekundi. Proizvođač automobila također je ponovno kalibrirao načine vožnje Sport, Sport+ i Track i ugradio karbonsko-keramičke diskove kao standard, dimenzije 410 mm sprijeda i 360 mm straga.

image

Aston Martin Valiant

Aston Martin

Svojim dizajnom, Valiant je puno agresivniji od Valoura. Ukrašen je mnoštvom novih dijelova od karbonskih vlakana, uključujući novi splitter i aerodinamičke dodatke u blizini prednjih kotača. Aston Martin je također napravio novu masku, i aerodinamičke poklopce naplataka, bočne pragove inspirirane Formulom 1, veliki stražnji spojler i difuzor od ugljičnih vlakana.

image

Aston Martin Valiant

Aston Martin

Unutrašnjost Valianta također je modificirana u odnosu na Valour, a izrez u tunelu mjenjača sada prikazuje mehanizam prijenosa. U u unutrašnjosti ima mnogo novih dijelova od karbonskih vlakana, a tu su i Recaro Podium sjedala, trkaći pojasevi s četiri točke i bezvremenski trokraki upravljač.

image

Aston Martin Valiant

Aston Martin

"Valiant je moderno remek-djelo", rekao je o automobilu šef globalne marke Aston Martin i komercijalni direktor Marco Mattiacci. “Kreacija odjela Q by Aston Martin je inspirirana trkaćom legendom i koristi najnovije tehnologije inspirirane Formulom 1, egzotične materijale i ima jako smanjenu masu. Fokusira se pružanje doista jedinstvenog, intenzivnog i emocionalnog iskustva vožnje. Vrhunskom mješavinom performansi, dinamike usmjerene na stazu i intenziteta hiperautomobila, Valiant utjelovljuje odlučnu predanost Aston Martina ka izradi rijetkih i izvanrednih automobila za prave vozače.”

image

Aston Martin Valiant

Aston Martin

Aston Martin nije ništa otkrio o tome kada počinju isporuke kupcima ni o cijenama, no pretpostavlja se da će biti vrlo velike i da će svi automobili biti rasprodani u vrlo kratkom roku, ako već nisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 15:35