LYNK&CO

Nova kineska marka stigla u Hrvatsku: Led probio štedljivi plug-in hibrid s 261 KS

Model 01 dolazi s jamstvom u trajanju od četiri godine ili 120.000 kilometara na cijelo vozilo, a jamstvo na bateriju je 96 mjeseci

Lynk & Co 01

 Lynk

Na domaće tržište stigla je nova kineska marka Lynk&Co.

Marka dizajnirana i projektirana u Švedskoj, čiji se modeli proizvode u Geelyjevim modernim tvornicama u Kini, dijeli tehnološka rješenja motora i platforme s vozilima marki Volvo i Geely.

U Europu je Lynk&Co do sad ušao na sedam tržišta, s razvojnim centrima u Njemačkoj, Švedskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Španjolskoj, Italiji i Francuskoj, a početkom ove godine najavili su novu strategiju rasta u Europi širenjem na 12 novih europskih tržišta, uključujući hrvatsko.

Uvoznik i distributer za Jugoistočnu Europu je grupa SEEAG.

image

Lynk & Co 01

Lynk

Led na domaćem tržištu nova kineska marka probija s modelom 01 koji je već dostupan za probne vožnje na lokaciji Slavonska avenija 46, gdje se nalaze i centri vozila Volvo i Geely.

Model Lynk & Co 01 je kompaktni hibridni crossover kojeg pokreće 1,5-litreni turbobenzinac sa 180 KS u spoju sa elektromotorom koji u kombinaciji pružaju 261 KS. S baterijom kapaciteta 14,1 kWh, vozaču je na raspolaganju 75 kilometara vožnje isključivo na struju.

image

Lynk & Co 01

Lynk

Snaga se na prednje kotače prenosi putem 7-brzinskog automatika s dvije spojke, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 8,0 sekundi dok je maksimalna brzina 210 km/h. Kineska marka navodi da prosječna potrošnja prema WLTP-u iznosi jednu litru na 100 km.

Automobil je dugačak 4,54 metara, a zanimljivost je da u prodaju stiže samo s jednim paketom opreme (nema dodatnih opcija) te s dvije boje (plava i crna).

U kabinu je smješten veliki središnji zaslon od 12,7 inča koji podržava iOS i Android operativne sustave, omogućujući bežično povezivanje za korištenje funkcija Android Auto i Apple CarPlay.

image

Lynk & Co 01

Lynk

Ispred vozača je 12,1-inčna ploča s instrumentima, a što se tiče opremljenosti, model 01 u seriji dolazi s panoramskim krovom, vratima prtljažnika na daljinsko upravljanje, satelitskom navigacijom s prometnim informacijama uživo, kamerom od 360 stupnjeva, 20-inčnim aluminijskim naplatcima...

Treba napomenuti da je automobil zaslužio pet zvjezdica na europskom testu sigurnosti (EuroNCAP).

Model 01 dolazi s jamstvom u trajanju od četiri godine ili 120.000 kilometara koje se odnosi na cijelo vozilo, dok se jamstvo za bateriju produljuje na 96 mjeseci.

image

Lynk & Co 01

Lynk

Cijena u Hrvatskoj iznosi 46.990 eura, a s uhvaćenim državnim poticajima, može se smanjiti za 5000 eura.

image

Lynk & Co 01

Lynk
image

Lynk & Co 01

Lynk
image

Lynk & Co 01

Lynk Lynk
image

Lynk & Co 01

Lynk
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 00:19