Kraljevski tretman

Nogometaši većinom voze skupocjene aute, ali ne i Kylian Mbappé: Evo kako on dolazi na treninge

Iako se privatni vozač čini kao još jedna ekscentričnost mladog nogometaša, stvarnost je sasvim drugačija...

Kylian Mbappe

 Instagram screenshot

Ako malo pratite nogomet, vjerojatno ste već čuli glasine da će Kylian Mbappé napustiti Paris Saint Germain i doći u Real Madrid. Ali da najsjanija zvijezda aktualne nogometne scene nema vozačku dozvolu, ne prestaje čuditi.

Kada bi se provela anketa o tri karakteristike uz koje navijači povezuju elitne nogometaše, izvan njihove profesije, sigurno bi velika većina odgovora bila: slava, novac i luksuzni automobili. Superautomobili poput Aston Martina, Ferrarija, Lamborghinija, Bugattija ili Porschea pune garaže imanja nogometaša, a odnos igrača s poznatim proizvođačima također je dobitna opcija za obje strane.

Iako se privatni vozač čini kao još jedna ekscentričnost mladog nogometaša, stvarnost je sasvim drugačija. U slučaju Kyliana Mbappéa, otkako je nekoliko mjeseci nakon punoljetnosti potpisao ugovor s Paris Saint Germainom, pariški klub mu je za ekskluzivnu uslugu osigurao vozača, tjelohranitelja i kuhara.

U slučaju osobnog vozača, u početku je bio tu samo za korištenje do dobivanja vozačke dozvole. Dapače, klub mu je organizirao nastavu i polaganje u autoškolama u glavnom gradu Francuske, ali Mbappé nije pokazao previše interesa za dobivanje dozvole.

Kako je otkrio u intervjuu za Bleacher Report, dobivanje vozačke nikada nije bio jedan od njegovih prioriteta. Mbappé je priznao da je od malih nogu bio usredotočen na svoj rast kao nogometaš. Želio je zarađivati ​​za život kao nogometaš i nije imao vremena naučiti voziti.

“To je jedan od nedostataka ranog uspjeha”, komentirao je tijekom intervjua. “Nedostajale su mi jednostavne stvari poput posjedovanja vozačke dozvole. Mislim da je svi imaju. Mnogima je to obaveza, ali meni nije.

Dozvola je inače sinonim za autonomiju, ali autonomiju sam imao vrlo brzo jer sam uvijek imao vozače na raspolaganju. To nikada nije bio prioritet”, zaključila je francuska zvijezda. Bio to neki skupocjeni moćni SUV ili običan električni VW ID.5, potpuno mu je svejedno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 04:21