DIGITALNI PRIKAZ

Nakon špijunskih fotki stigli i renderi BMW-a XM: Ovako će izgledati najmoćniji M na struju

Čak i u slabijoj konfiguraciji koja će biti dostupna pri lansiranju, XM će postati najsnažniji serijski BMW ikada

2023. BMW XM (digitalni prikaz)

 

 

 

 

 

 Kolesa.ru

S oko 2700 kilograma, najteži automobil koji će BMW ikada napraviti, također će biti najkontroverzniji u smislu dizajna. XM će službeno u proizvodnom obliku biti predstavljen kasnije ove godine, ali nedavne špijunske fotografije otkrile su njegovu masivnu vanjštinu.

image

2023. BMW XM (digitalni prikaz)

Kolesa.ru

Iste fotografije poslužile su kao temelj za Kolesu.ru, koji je napravio digitalni prikaz XM-a. I zaista, ne bismo trebali očekivati ublažavanje stilskih elemenata u odnosu na prošlogodišnji istoimeni koncept. Ogromni bubrezi će ostati netaknuti, kao i neobično podijeljena prednja svjetla koja smo imali priliku vidjeti na novoj Seriji 7, i7 i X7 faceliftu.

image

BMW Concept XM

BMW

Impozantno veliki SUV vozit će se na 23-inčnim naplatcima, koji su također najveći do sada na BMW-ovom automobilu.

Sa strane, XM izgleda uistinu sportski, s naznakama Lamborghinija Urusa. Čak i u slabijoj konfiguraciji koja će biti dostupna pri lansiranju, XM će postati najsnažniji serijski BMW ikada.

Osnovni model proizvodit će oko 650 KS i 880 Nm okretnog momenta, dok će Competition verzija, koja stiže kasnije sljedeće godine, dobiti 750 KS i 1000 Nm.

Budimo realni, XM sigurno neće biti ono čemu se zaljubljenici nadaju ove godine, na 50. godišnjicu M divizije.

Međutim, treba napomenuti da postoje glasine o specijalnom M automobilu baziranom na M4 CSL-u s ručnim mjenjačem, 600 KS i retro stilom koji proizlazi iz Hommage koncepta iz 2015. On bi trebao biti ograničen na samo 50 jedinica. Navodno će se zvati 3.0 CSL i koštati više od 700.000 eura (5,27 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:07