VELIKO OKUPLJANJE

Nakon 17 godina vraća se VW Bus festival: 100.000 ljudi slavit će kultne kombije i ID. Buzza

Računa se da će se u Hannoveru skupiti i oko 6000 VW kombija, a dobrodošli su svi, od prvog T1, do aktualnih T7 i ID. Buzza

VW kombiji u Hanoveru, ilustracija

 Profimedia

Duh legendarnog VW Bullija ponovo je oživio premijerom novog ID. Buzza. Već godinama su T1, T2 i T3 pravi kolekcionarski primjerci koji diljem svijeta imaju stotine tisuća obožavatelja, a pojava “duhovnog nasljednika” motivirala je VW da za sve ljubitelje Volkswagen kombija organizira veliku feštu.

image

VW kombi lifestyle, ilustracija

Profimedia

Volkswagen je tako najavio VW Bus Festival koji će se iduće godine održati u njemačkom Hannoveru gdje se i proizvode Volkswagen gospodarska vozila.

Festival bi se trebao održati od 23. do 25 lipnja iduće godine, a VW računa da bi ga moglo posjetiti više od 100.000 ljudi. Računa se da će se u Hannoveru skupiti i oko 6000 VW kombija, a dobrodošli su svi, od prvog T1, do aktualnih T7 i ID. Buzza.

image

Vw kombi ilustracija

VW

Volkswagenu ovo neće biti prvi put da organizira festival posvećen svojim kombi vozilima, no posljednje izdanje prije 15 godina je već pomalo zaboravljeno. U međuvremenu je kult VW-ovih kombija dodatno porastao, a T1 i T2 su postali nevjerojatno vrijedni oldtimeri. Njihove određene izvedbe u dobrom stanju nerijetko koštaju više od 50 tisuća eura.

image

Dizajner Jozef Kabaň, ID. Buzz i T1, ilustracija

VW

Posjetitelji festivala tri će dana moći uživati u glazbi, radionicama, izložbama i jednostavnom razgledavanju raznih modela iz povijesti VW kombija. Ulaznica košta od 29 eura po automobilu (do pet osoba), a uz nju posjetitelji dobivaju mjesto za kampiranje, pristup sanitarnim čvorovima i svim festivalskim događanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:24