BIZARAN PROBLEM

‘Mislim da sam je prejako stisnuo‘: Na Tesli pukla papučica gasa. Od plastike je

Papučica gasa na Teslinim vozilima napravljena je od neke vrste šuplje plastike i jasno je da je manje izdržljiva od čelične

Tesla ilustracija (desno puknuta papučica gasa)

 Arhiva Cropix/ Reddit/ beerbaron105

Iako je papučica gasa jedan od najčešće korištenih komponenti automobila, odavno nismo čuli da je nekom pukla. No Tesla postavlja mjerila i iznenađuje u svemu, kako pozitivnom i negativnom, pa zašto onda ne bi iznenadila i ovdje.

Priča je, kao i mnogo druge vezane uz Teslu, osvanula na društvenim mrežama kada je jedan vlasnik Tesle Model 3 Long Range primijetio je da mu je papučica gasa pukla na pola i odlučio podijeliti to na internetu.

Fotografija koja je osvanula na Redditu otkriva da je papučica gotovo potpuno prepolovljena.

image
Reddit/ beerbaron105

“Mislim da nisam tako jako stisnuo” napisao je vlasnik auta uz upit drugim vlasnicima Tesli jesu li imali sličnih problema.

Papučica gasa na Teslinim električnim vozilima napravljena je od neke vrste šuplje plastike. Zbog toga se lakše lomi pod pritiskom u usporedbi s papučicom kočnice koja je izrađena od čelika.

Zbog specifičnog dizajna i materijala papučice ovo nije jedini slučaj Tesle sa slomljenom pedalom. Od 2017. nekoliko je vlasnika Modela S podijelilo fotografije svojih slomljenih plastičnih pedala na forumima i društvenim mrežama.

Da ne bi bilo zabune Tesla nije jedina tvrtka koja koristi plastiku za izradu pedale gasa. To rade i mnoge druge tvrtke, no kod njih još nismo naišli na ovakav bizarni problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:39