SVJETSKA PREMIJERA

MG Cyber GTS Concept je najava za senzacionalni serijski Cyberster Coupe

MG Cyber ​​GTS Concept dijeli velik dio karoserije s Cybersterom, uključujući cijeli prednji kraj, odbojnike i rasvjetne jedinice

MG Cyber GTS Concept

 MG Media

MG je iznenadio debijem novog koncepta Cyber GTS na festivalu brzine u Goodwoodu. Ovo električno vozilo sa stražnjim pogonom je coupe verzija izvedena iz MG Cyberster roadstera i nagovještava potencijalni budući proizvodni model.

image

MG Cyber GTS Concept

MG Media

MG Cyber ​​GTS Concept dijeli velik dio karoserije s Cybersterom, uključujući cijeli prednji kraj, odbojnike i rasvjetne jedinice. Međutim, ističe se po tome što ima fiksni krov umjesto pomičnog krova od tkanine. Ova izmjena rezultira uglađenijom linijom krova drugačijim prozorima i redizajniranim stražnjim dijelom.

image

MG Cyber GTS Concept

MG Media

Pojedinosti o unutrašnjosti još nisu otkrivene, ostavljajući neizvjesnost oko toga hoće li coupe biti dvosjed ili usvojiti konfiguraciju 2+2. Što je još važnije, koncept nije samo studija dizajna, jer je zamišljen da se potencijalno razvije u proizvodni model. MG je otkrio da Cyber ​​GTS Concept "istražuje daljnji potencijal za MG da stvori novu budućnost s GTS modelom u električnoj eri", sljedeći korake Cyberstera iz 2023. godine.

image

MG Cyber GTS Concept

MG Media

MG nije otkrio tehničke detalje o konceptu, osim što je potvrdio upotrebu potpuno električnog pogonskog sklopa i pogona na stražnje kotače. S obzirom na blisku povezanost s MG Cybersterom, vjerojatno je da bi ta dva modela mogla dijeliti pogone. Najsnažnija verzija Cyberstera sa stražnjim pogonom razvija 340 KS, a model s 4x4 pogonom i dva elektromotora ima 544 KS. Obje konfiguracije napaja baterija od 77 kWh.

image

MG Cyber GTS Concept

MG Media

Sveukupno, čini se da je električni kupe spreman konkurirati nadolazećem električnom Porscheu 718 Cayman, a istovremeno odaje počast klasičnim modelima MGB/MGC GT iz 1960-ih godina. Prema MG-u, Cyber ​​GTS Concept crpi inspiraciju iz trkaćeg automobila MGC GTS Sebring, koji je postigao značajno 10. mjesto na 12 sati Sebringa 1968. godine.

image

MG EXE181

MG Media

Uz koncept MG Cyber ​​GTS, marka u vlasništvu SAIC-a predstavila je prototip EXE181. On je inspiriran modelom MG EX181 rekorderom u brzini na kopnu 1959. godine. Ovaj koncept može se pohvaliti impresivnim aerodinamičkim koeficijentom od 0,181 i obećava sprint od 0-100 km/h za samo 1,9 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 09:48