samo 150 primjraka

Mehaničko savršenstvo: Ovaj Bugatti Tourbillon košta ‘samo‘ 318.000 eura, no ne možete ga voziti...

Najimpresivnija funkcija ovog sata je sekvenca od 20 sekundi koja prikazuje minijaturni "motor" u akciji

The Jacob & Co. Bugatti Tourbillon

 The Jacob & Co.

Bugatti Tourbillon je svojim imenom posuđenim iz urarstva stvorio pravu zbrku u algoritmu Google tražilice. Stvari je zakomplicirala činjenica da je proizvođač automobila u partnerstvu s urarskom tvrtkom Jacob & Co 2020. proizveo sat Bugatti Chiron Tourbillon.

Proizvodnja sata je bila ograničena na 250 primjeraka i svaki je imao mini "W16 motor", te je koštao oko 260.000 eura. Tako i danas, tjedan dana nakon premijere novog Bugattija ukucavanjem "Bugatti Tourbillon" u Google dobivate prilično izmiješane rezultate od kojih se gotovo polovica tiče sata, a ne auta.

image

The Jacob & Co. Bugatti Tourbillon

The Jacob & Co.

A da stvari postanu dodatno kompliciranije pobrinuo se opet isti urar. Jacob & Co je sada predstavio novi sat nazvan Bugatti Tourbillon, koji "prati postignuća, složenost i izgled Bugattijevog najnovijeg hiperautomobila." Ima kućište od crnog titana kao i "blok motora" od safira sa 16 klipova od titana.

image

The Jacob & Co. Bugatti Tourbillon

The Jacob & Co.

Najimpresivnija funkcija ovog sata je sekvenca od 20 sekundi koja prikazuje minijaturni "motor" u akciji. Ovo urarsko rmek-djelo se pokreće pritiskom na tipku i čini se neizmjerno posebnim u eri "dosadnih pametnih satova".

Sat ima 557 komponenti i "leteći tourbillion" s dvostrukim tempom od 30 sekundi. Osim toga tu je i dvostruka rezerva snage, krunica koja oponaša upravljačke gumbe u automobilu i brojčanici čiji dizajn je inspiriran instrumentima novog Bugattija. Jacob & Co je otkrio da je deset elemenata dizajna "precrtano" izravno iz automobila.

image

The Jacob & Co. Bugatti Tourbillon

The Jacob & Co.

Osim toga tvrtka ističe da je "oblik kućišta isti kao kod Bugattijevog automobila, s prednjom maskom okruženom s dva bočna otvora za zrak". Na bočnim stranica stranicama kućišta su dva velika otvora od safirnog stakla, oblikovana i zatamnjena poput bočnih prozora automobila.

Dvije su tvrtke počele s planiranjem ovog sata u rujnu 2022., a tim urara Jacob & Co posjetio je Bugattijev dizajnerski studio prošle godine kako bi dobio uvid u dizajn automobila. Sat je kreiran tijekom 18 mjeseci u suradnji s Bugattijevim dizajnerskim timom.

image

The Jacob & Co. Bugatti Tourbillon

The Jacob & Co.

Osnivač Jacob & Co, Jacob Arabo, rekao je: “Živim kako bih pogurao urarstvo na novu razinu, smišljajući dizajne i komplikacije o kojima nitko nije ni sanjao. Bugatti je isti. Sve guraju preko onoga što svi misle da je granica. Bugatti Tourbillon naš je najnapredniji sat, veliko postignuće velikog partnerstva.”

Proizvodnja će biti ograničena na 150 primjeraka, a sat navodno košta 318.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 12:54