‘ODBIJAM POSLOVE‘

‘Lijeni su prošetati 50 metara, ali njihove napojnice izbijaju iz cipela‘: Dostavljač hrane otkrio tajnu velike zarade

Napojnice variraju ovisno o vremenskim uvjetima, no ljudi su posebno široke ruke zimi i kada pada kiša

Dostavljač hrane kojeg prati 150.000 ljudi na TikToku skriva svoj identitet

 downtownhustlephl/Instagram

Posao dostavljača hrane nije jednostavan. Fizički napor, slabo plaćena satnica i tanke napojnice - dio su svakodnevice većine dostavljača na biciklima. Još kada se tome pridoda kontakt s ljudima koji često rade probleme, posao ne zvuči kao ostvarenje sna.

No, ne mora sve biti tako crno.

Dostavljač UberEats-a, 22-godišnji Jack iz Philadelphije, otkrio je trik kojim se služi da bi zarađivao više.

U razgovoru za Insider, Jack je podijelio svoju tajnu:

‘Radim ovo da bi zaradio novac i zato ne želim gubiti vrijeme. Odbijam poslove s običnim napojnicama koje prilikom preuzimanja narudžbe iznose dva i pol dolara‘ (zajamčeni iznos kojeg dobije svaki dostavljač).

Umjesto toga, Jack biciklom obilazi samo bogate kvartove gdje žive imućniji ljudi.

‘Sjedim u parku i stigne mi narudžba za dostavu hrane iz otmjenog talijanskog restorana. Radi se o udaljenosti od 50 metara, a čovjeku se ne da izaći iz kuće po hladnoći i prošetati. Radije meni ostavi 20 dolara. Često i puno više.

Napojnice variraju ovisno o vremenskim uvjetima, no ljudi su posebno široke ruke zimi i kada pada kiša.

Mnogi se bune jer primam veće napojnice nego konobari u restoranu, ali ja ih zaslužujem jer nudim vrhunsku uslugu‘ - zaključuje Jack koji svoja iskustva s dostavom hrane dijeli sa 150 tisuća pratitelja na TikTok kanalu.

@downtownhustle She must‘ve recognized me from my voice or something bc ain‘t no way ??#deliverydriver #phillytok #philly #doordashdriver #bikedelivery ♬ original sound - Downtown Hustle
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 05:50