Posao dostavljača hrane nije jednostavan. Fizički napor, slabo plaćena satnica i tanke napojnice - dio su svakodnevice većine dostavljača na biciklima. Još kada se tome pridoda kontakt s ljudima koji često rade probleme, posao ne zvuči kao ostvarenje sna.
No, ne mora sve biti tako crno.
Dostavljač UberEats-a, 22-godišnji Jack iz Philadelphije, otkrio je trik kojim se služi da bi zarađivao više.
U razgovoru za Insider, Jack je podijelio svoju tajnu:
‘Radim ovo da bi zaradio novac i zato ne želim gubiti vrijeme. Odbijam poslove s običnim napojnicama koje prilikom preuzimanja narudžbe iznose dva i pol dolara‘ (zajamčeni iznos kojeg dobije svaki dostavljač).
Umjesto toga, Jack biciklom obilazi samo bogate kvartove gdje žive imućniji ljudi.
‘Sjedim u parku i stigne mi narudžba za dostavu hrane iz otmjenog talijanskog restorana. Radi se o udaljenosti od 50 metara, a čovjeku se ne da izaći iz kuće po hladnoći i prošetati. Radije meni ostavi 20 dolara. Često i puno više.
Napojnice variraju ovisno o vremenskim uvjetima, no ljudi su posebno široke ruke zimi i kada pada kiša.
Mnogi se bune jer primam veće napojnice nego konobari u restoranu, ali ja ih zaslužujem jer nudim vrhunsku uslugu‘ - zaključuje Jack koji svoja iskustva s dostavom hrane dijeli sa 150 tisuća pratitelja na TikTok kanalu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....