AKTUALNO

LEONARDO DiCAPRIO KUPIO prava na priču o Volkswagenovoj prevari stoljeća

Prema knjizi o skandalu koju je već napisao novinar Jack Ewing, DiCaprio će snimiti film
 Foto:leonardodicaprio.com

Skandalu s Volkswagenovom prevarom koji je u svoje automobile tajno instalirao poseban softver koji je za vrijeme testiranja američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) lažirao količinu emisije štetnih plinova još se ne nazire kraj.

Afera je toliko zaintrigirala mnoge, ne samo one vezane uz autoindustriju, tako da uskoro možemo očekivati i hollywoodski hit o ovoj aferi, na tragu istinite priče o Erin Brockovich koja se uspješno izborila za pravdu protiv goleme energetske korporacije Pacific Gas and Electric.

Naime, američki filmski studio Paramount Picture i produkcijska kuća glumca Leonarda DiCaprija kupili su prava na prikazivanje filma prema knjizi ekonomista i novinara New York Timesa Jacka Ewinga koji piše o skandalu VW-a, ujedno i najvećoj krizi u kojoj se ikada našao Volkswagen.

Knjiga koja još nema naslov (predlažemo Vukovi iz Wolfsburga ako će glumiti DiCaprio) prodana je za nepoznat iznos od šest brojki izdavačkoj kući Norton. Očekuje se kako će knjiga pokazati da je načelo ‘više, bolje, brže’ dovelo do jednog od najvećih skandala, do danas neviđenog u korporativnom svijetu u poratnom razdoblju. Di Caprio je poznati borac za zaštitu okoliša, ali pokazuje da osim za glumu ima i dara za biznis, a za očekivati je i da će sam glumiti u filmu.

Sumnjamo da će odabrati ulogu Martina Winterkorna, a puno je vjerojatnije da će odigrati ulogu malog čovjeka koji je razotkrio prevaru goleme korporacije, Daniela Cardera voditelja sveučilišnog centra za alternativna goriva motore i prijenosne sustave sveučilišta zapadne Virginije. On je uz pomoć samo dva studenta i još jednog kolege svojim istraživanjem ustanovio kako Volkswagen uz pomoć tajnog softvera lažira količinu emisije štetnih plinova koje ispuštaju TDI motori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:31