AKTUALNO

LEGENDARNI MEHARI se vraća kao fun vozilo na struju

Citroen E-Mehari nudi praktičnost i upotrebljivost po povoljnoj cijeni, a vozi na struju
 FOTO: Citroen

Citroen Mehari, kultni ‘crossover’ s kraja 60-ih godina prošlog stoljeća izrastao na osnovi ‘Spačeka’ u svoje je vrijeme nudio dostupan, jednostavan i višestruko iskoristiv koncept jednostavnog fun auta bez krova , a koji se mogao dobiti i s pogonom 4x4.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Novi model koji je Citroen upravo pokazao zove E-Mehari i konceptualno podsjeća na slavnog pretka te ponovo pokazuje volju Citroena da ponudi drukčije automobile koji odišu svježinom i vedrinom.

Suvremen, jednostavan, nekonvencionalan pa čak i drzak... Ne nedostaje epiteta kojima Citroen komplimentira E-Mehariju u brošurama.

Caka: novi E-Mehari posve je električan te se njegova baterija temelji na tehnologiji razvijenoj francuskim umijećem grupe Balloré: baterije LMP (litijeve metalne polimerne baterije) omogućuju velik doseg te su učinkovite, pouzdane i sigurne.

Baterije LMP ističu se po svojoj velikoj energetskoj gustoći i po tome što su sigurne za uporabu. To su suhe baterije, što im daje mnoge prednosti, među ostalim nisu osjetljive na vremenske promjene. Omogućuju vožnju najvećom brzinom od 110 km/h i doseg od 200 km u gradskoj vožnji. Praktično: E-Mehari je prilagodljiv jer ima mekani krov koji se može ukloniti, a zatvara se bočnim sklopivim pokrovom s velikim prozirnim površinama.

Prema želji, krov se može postaviti sprijeda, straga, sa strane ili sa svih strana. Usto,opremljen je četirima pravim sjedalima, sa sklopivom klupom, ima i povišenu karoseriju za vožnju po svim podlogama dok su limovi karoserije izrađeni od plastičnog materijala koji ne korodira, ne zahtijeva održavanje boje te je otporan na male udarce jer je vrlo elastičan. Na kraju, cijeli se auto može oprati vodom izvana i iznutra. Novi veseli i moderan Citroen E-Mehari proizvodi se u tvornici PSA u Rennesu u Francuskoj, a u prodaju kreće u proljeće iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 11:31