DOBRE VIJESTI

Lamborghini se nada da će proizvoditi motore s unutarnjim izgaranjem i nakon 2030. Evo i zašto

‘Nakon hibridizacije, čekat ćemo da vidimo hoće li biti moguće ponuditi vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem nakon 2030.‘

Lamborghini Countach LPI 800-4

 Lamborghini

Iz Frankfurta stiže vijest kako Volkswagenova marka superautomobila Lamborghini nastoji održati vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem na životu i nakon kraja desetljeća, kada bi cijeli svijet trebao početi proizvoditi čiste električne automobile, rekao je izvršni direktor Stephan Winkelmann za njemačke lokalne medije.

image

Stephan Winkelmann

Profimedia

'Nakon hibridizacije, čekat ćemo da vidimo hoće li biti moguće ponuditi vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem nakon 2030.', rekao je Winkelmann za Welt am Sonntag. 'Jedna od mogućnosti bila bi održavanje vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem na životu pomoću sintetičkih goriva'.

image

Lamborghini Countach LPI 800-4

Lamborghini

Winkelmann je prošlog mjeseca rekao da Lamborghini planira predstaviti svoj prvi potpuno električni model krajem ovog desetljeća, naglašavajući oprezniji pristup nakon prošlogodišnjih komentara da je premijera planirana za drugu polovicu desetljeća.

image

Lamborghini Countach LPI 800-4

Lamborghini

Lamborghini, kao i ključni konkurenti Ferrari, Aston Martin i McLaren, bore se s time kako premjestiti svoje domete na napajanje iz baterije bez gubitka visokih performansi koje podržavaju njihove premium cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 02:21