DOBRO JE ZNATI

Korisne funkcije: Koju tajnu skriva prsten za zatvaranje vrata na automobilu?

Budući da je prsten vijcima pričvršćen izravno na šasiju, njegova čvrstoća može izdržati veliku težinu

Prsten za zatvaranje vrata (ilustracija)

 Profimedia

Na okvirima vratima svih automobila postoji dio koji izgleda poput prstena, a koji se koristi za "hvatanje" vrata i njihovo držanje zatvorenima. Aktiviranjem kvake na vratima, brava se otključava i oslobađa iz ovog prstena. Ovaj je dio ugrađen izravno na karoseriju i izrađen je od ojačanog čelika. No, nije to njegova jedina funkcija.

Budući da je vijcima pričvršćen izravno na šasiju, njegova strukturna čvrstoća može izdržati veliku težinu. Zato se može koristiti kao stepenica...

Naravno, prsten je premalen da pruži potporu cijelom tijelu. Da bi to riješili, u specijaliziranim trgovinama ili u internet trgovinama postoje dodaci poput stepenica koje se na vrlo jednostavan i brz način pričvršćuju na ovaj prsten.

image

Kukica za penjanje do krova

Amazon

Te su stepenice obično prekrivene gumom, a ima čak i toliko velikih da mogu stati obje noge. Cijena varira od 10 eura do gotovo 50 eura. S tim dodatkom zakačenim za prsten, možete puno bolje dosegnuti krov vozila na kojem možete spremiti prtljagu ili bicikl, pogotovo ako je vaš automobil visok.

Osim toga, ovaj komad služi i za razbijanje prozora u hitnim slučajevima, zahvaljujući oštrom vrhu na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:11