pogledajte video

‘Kome da pišem kaznu?‘ Policajac zaustavio robotaksi koji je vozio u suprotnom smjeru

Tvrtka u čijem je vlasništvu sporni automobil tvrdi da je njihovo vozilo naišlo na ‘nedosljedne prometne znakove‘

Waymo, ilustracija

 AFP

Samovozeća, autonomna vozila su još friška na cestama i gotovo svakog dana svjedočimo nadrealnim scenama u prometu. Najnoviji primjer stiže iz Amerike gdje je samovozeći taksi tvrtke Waymo odlutao u suprotni smjer, a kada ga je zaustavila policija dogodilo se očekivano. Za upravljačem nije bilo nikoga.

Snimka s mjesta događaja pokazuje policajca kako izlazi iz svog automobila i prilazi samovozećem Jaguaru da bi otkrio da za volanom nema nikoga. Ali, prozor vozača i dalje se spušta kao da je vozač u kabini, no policajac tada može razgovarati samo sa službom za korisnike, odnosno s operativcem za podršku putem telekomunikacijske tehnologije u automobilu.

"Dakle, vaš je automobil ovdje uletio u nadolazeće prometne trake", policajac objašnjava Waymovom službeniku, koji odgovara kaže da će to provjeriti na svom računalnom sustavu.

Policajac je nakon par minuta natezanja, na kraju odustao od kažnjavanja.

Tvrtka Waymo koja upravlja ovim robotaksijem prvo je odbila razgovarati o incidentu kada su joj se obratili novinari, ali kada su rekli da će svakako objaviti priču, tvrtka je popustila, piše Carscoops.

Oni tvrde da je njihovo vozilo naišlo na ‘nedosljedne prometne znakove‘ i ‘da je navigacijski sustav bio blokiran oko 30 sekundi‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:34