POTVRDILI GLASINE

Još jedna zvijer na vidiku: Mercedes priprema AMG SUV koji će imati više od 1000 KS

AMG razvija električni SUV s četveroznamenkastim brojem konjskih snaga koji će biti lansiran 2026. godine

Mercedes Vision AMG

Mercedes bi nas uskoro mogao iznenaditi s vrlo posebnim modelom. Autocar javlja da AMG razvija električni SUV s četveroznamenkastim brojem konjskih snaga koji će biti lansiran 2026. godine. Navodno neće biti povezan ni s jednim postojećim proizvodom marke Mercedes-Benz jer će nastati na novoj platformi AMG.EA.

image

Mercedes Vision AMG

Automobil bi trebao biti duži od pet metara i imati međuosovinski razmak od oko tri metra. Time bi bio svojevrsni konkurent modelu Lotus Eletre i budućem Porscheovom SUV-u s tri reda sjedala. Također će se neizravno natjecati s BMW-ovim XM plug-in hibridom.

image

Mercedes Vision AMG

Autocar očekuje da će AMG predstaviti svoj novi električni SUV u konceptnom obliku prije nego što predstavi serijski model za nekoliko godina. Nejasno je koliko će motora imati, ali planirana su najmanje dva budući da će SUV imati pogon na sve kotače. Britanski časopis spominje kombiniranu snagu od "dosta više od 1000 konjskih snaga".

Još neimenovani model bio bi SUV ekvivalent modelu Vision AMG, koji bi trebao biti električni nasljednik modela AMG GT s četvera vrata.

image

Mercedes Vision AMG

Priča se da Mercedes već radi promjene u svojoj njemačkoj tvornici u Sindelfingenu kako bi se prilagodio proizvodnji super SUV-a. Vjerojatno će se proizvoditi na istoj tekućoj traci kao i limuzina, koja će prva izaći na tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:17