gol u gostima

‘Izgurali‘ Volkswagen: Kineski automobilski div novi je službeni sponzor Eura 2024. u Njemačkoj

Ovo je prva suradnja UEFA-e s BYD-om, a kao cilj partnerstva je organiziranje najodrživijeg europskog prvenstva ikad

BYD Atto 3

 Profimedia

Kineski proizvođač automobila BYD osim po prodaji sve je aktivniji i na marketinškom planu. Nedavno smo pisali kao je u posljednja tri kvartala prošle godine prodao više električnih automobila čak i od Tesle, kako imaju vlastiti brod za prijevoz čak 7000 automobila do Europe, da grade tvornicu u Europi, u Mađarskoj, a sad je stigla nova informacija.

Naime, BYD je novi službeni sponzor UEFA EURO 2024. turnira u Njemačkoj koji će se održati na deset stadiona između 14. lipnja i 14. srpnja. Znaju i Kinezi da nogomet opija mase i privlači stotine milijuna gledatelja u nogometne arene i uz male ekrane, posebno ako je u pitanju velika manifestacija poput Svjetskog prvenstvo ili Eura, pa ima li onda bolje promocije od ove?

image

UEFA EURO 2024. i BYD

UEFA, BYD

Velik je to uspjeh za kineskog proizvođača automobila, rekli bismo nogometnim rječnikom - zabili su Nijemcima gol u gostima. Jer, dok BYD po prodaji ruši sve rekorde, njemačke marke poput nisu toliko uspješne, a sad su im još kao sponzori Eura "došli u dvorište". Podsjetimo, sponzor prethodnog Eura 2020. koji se održavao u više država Europe bio je upravo Volkswagen kao promotor e-mobilnosti.

Kako bilo, zahvaljujući tom sponzorskom ugovoru, BYD koji je "obećao elektrifikaciju svim društvenom slojevima" na ovaj će način lako (ali sigurno ne i jeftino) moći doprijeti do goleme publike prikazivanjem svog tehnološkog napretka u automobilskom sektoru i sektoru elektromobilnosti. Među ostalim interaktivnim iskustvima, svi koji dođu na utakmice moći će i uživo upoznati BYD-ove električne automobile.

image

BYD na salonu

Profimedia

Ovo je prva suradnja UEFA-e s kineskim proizvođačem,a kao cilj partnerstva se navodi "organiziranje najodrživijeg europskog prvenstva svih vremena", kako je objasnio BYD u priopćenju. Ova suradnja pružit će sjajna iskustva javnosti koja prisustvuje utakmicama jednog od najiščekivanijih nogometnih turnira.

Biti će organizirani mnogi eventi u javnosti, na trgovima i mjestima gdje će se pratiti izravni prijenosi utakmica, a istovremeno, brojni događaji održat će se usalonima BYD-a diljem Europe kako bi se proslavilo ovo partnerstvo između marke i UEFA-e, pružajući priliku svojim posjetiteljima da osvoje različite nagrade.

image

BYD Han

Profimedia

Michael Shu, generalni direktor BYD Europe, prenio je njihov ponos zbog ove suradnje: "Kao i UEFA-i, cilj nam je inspirirati svijet kroz pozitivna i inkluzivna iskustva", rekao je Shu.

image

BYD Han

Profimedia

Glavni direktor marketinga UEFA-e Guy-Laurent Epstein izjavio je: "Ovo partnerstvo savršeno je usklađeno s UEFA-inom vizijom promicanja zelenijeg i održivijeg Europskog prvenstva, spajajući uzbuđenje nogometa s predanošću odgovornosti za okoliš". Jedno je sigurno, nakon EURA 2024. u Njemačkoj, nazivi modela poput Atto 3, Han, Tang, Seal, Dolphin ili Yangwang malo kome će ostati nepoznanica...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:51